Japonya'da genel seçim, LDP'nin çoğunluğu elde etmesi bekleniyor

Japonya'da genel seçim, LDP'nin çoğunluğu elde etmesi bekleniyor

DÜNYA Haberleri

Sandık çıkışı anketleri, Başbakan Abe liderliğindeki Liberal Demokrat Parti'nin, parlamentonun alt kanadında çoğunluğu elde edeceğini gösterdi

Japonya'da yapılan genel seçimde sandık çıkışı anketleri, Başbakan Şinzo Abe liderliğindeki Liberal Demokrat Parti'nin, parlamentonun alt kanadında çoğunluğu elde edeceğini gösterdi.
Kyodo ajansının haberinde, sandık çıkışı anketlerine göre, Liberal Demokrat Parti'nin parlamentonun alt kanadı Diet'te 226, uzun süreli koalisyon ortağı New Komeito'nun (Yeni Komeito) da 28 sandalyeyi garantilediği belirtildi.
Basında yer alan haberlerde de parlamentonun alt kanadına seçilecek adaylar arasında, her ikisi de ekim ayında siyasi skandallar nedeniyle istifa eden eski Ticaret Bakanı Yuko Obuçi ve eski Adalet Bakanı Midori Matsuşima'nın da bulunduğuna işaret edildi.
Seçimden önce yapılan kamuoyu yoklamaları, Abe'nin liderliğindeki Liberal Demokrat Parti'nin uzun süreli koalisyon ortağı Yeni Komeito ile 475 sandalyeli parlamentonun alt kanadında üçte iki çoğunluğu elde edeceğini gösteriyordu.
Japonya'da 2012 yılında göreve gelen Başbakan Abe, kamu harcamalarını artırarak ve para basarak ekonomiyi canlandırmaya çalışmıştı.
Bu politikalar ilk etapta ekonomik büyümeyi sağlasa da Japonya, bu yılın ikinci yarısında tekrar ekonomik gerilemeye yenik düştü.
Başbakan Şinzo Abe, "Abenomics" olarak bilinen politikalarının, ekonomiyi yeniden rayına sokacağı konusunda ısrarlı.
Abe, seçim kampanyası sırasında, ayrımcılık karşıtı yasaları sıkılaştırarak ve işe alma hedefleri koyarak daha fazla kadının istihdam edilmesine yardımcı olma ayrıca Japonya ordusunun, tehdit altındaki müttefikleriyle kolektif meşru müdafaaya dahil olmasına izin veren yasayı değiştirme sözü vermişti.
Parlamentonun alt kanadına seçilebilmek için bin 191 aday yarışırken, 2012 yılına kıyasla seçimde daha az parti rekabet ediyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...