Almanya'dan İsrail'in silahlanmasına destek

/ Kaynak: AA
Almanya'dan İsrail'in silahlanmasına destek

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail donanmasının Thyssen-Krupp firmasından satın alacağı 1 milyar avroluk dört korvet için Alman hükümeti 115 milyon avro katkı sağlayacak

Almanya hükümetinin, İsrail'in satın alacağı 1 milyar avroluk dört savaş gemisi için 115 milyon avro katkıda bulunacağı bildirildi.
Almanya Maliye Bakanlığı Müsteşarı Steffen Kampeter tarafından, Meclis Bütçe Komisyonu Başkanı Sol Parti milletvekili Gesine Lötzsch'e 11 Aralık'ta gönderilen gizli resmi yazıda, İsrail donanmasının satın alacağı dört korvet için, Almanya'nın 2014 bütçesinden 115 milyon avro katkıda bulunacağı kaydedildi.
Bild am Sonntag gazetesi, İsrail'in Thyssen-Krupp firmasından satın almaya hazırlandığı dört adet modern korvet ile Akdeniz'de kendisine ait münhasır ekonomik bölgeyi daha etkili bir şekilde korumayı hedeflediğini yazdı.
Başbakan Angela Merkel, 2008 yılında İsrail'e yaptığı resmi ziyaret sırasında, Yahudi soykırımından dolayı Almanya'nın İsrail'e karşı özel bir sorumluluk taşıdığını söylemiş, İsrail'in güvenliğinin Alman "devlet aklının" bir parçası olduğunu belirtmişti.
Almanya hükümeti, Ortadoğu'daki son gelişmelere karşın İsrail ile savunma sanayisi alanında işbirliğini ve silah satışlarını sürdürüyor.
İsrail'e nükleer başlıklı füze taşıyabilen altı adet Dolphin sınıfı denizaltı satışına daha önce onay veren Almanya, bu denizaltılardan dördüncüsünü haziran sonunda İsrail'e teslim etmişti. 600 milyon avroluk denizaltının maliyetinin üçte biri Almanya tarafından karşılanmıştı.
Almanya son olarak da İsrail'e 900 bin avroluk mühimmat satışına onay vermişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...