Davutoğlu: Hesabını da mükafatını da görecekler

Davutoğlu: Hesabını da mükafatını da görecekler

GÜNDEM Haberleri

Başbakan, 'Paralel Yapı'nın diliyle MİT'e saldıranlar için "Gün, imtihan günüdür. Herkes hesabını verecektir" dedi

Hiçbir gücün millete hakaret edemeyeceğini belirten Ahmet Davutoğlu, "Bu ülkede herkes demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını görecek, demokrasi yanında yer alanlar da mükafatını görecek" dedi. Başbakan, 14 Aralık Operasyonu için de şöyle konuştu: Devletin kurumlarına sızınlar bunun karşılıksız kalacağını düşünmesin. Bir başbakana dönemin başbakanı olarak dosya hazırlayanlar hesap verecek..." nbsp;Partisinin il ve ilçe kongrelerini ihmal etmeyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü durakları Elazığ ve Adıyaman'dı. Konuşmalarında paralel yapıdan Kobani olaylarına, muhalefetin MİT iddialarından çözüm sürecine kadar gündemin sıcak gelişmelerini değerlendiren Davutoğlu, CHP'ye yüklendi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM kürsüsünde Suriyeli bir kızın fotoğrafını gösterdiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu özetle şunları söyledi: "Ey Kılıçdaroğlu, eğer o Suriyeli kızı gerçekten sahipleniyorsan, çık ve 'Beşar Esad katil' de, 'zalim' de. Diyemez, korkar. Çünkü CHP aynen Beşar Esad'ın zihniyetine sahiptir. O Arap Baası'dır, CHP de Türk Baası'dır. Baasçı, darbeci ve ihtilalci bir zihniyettir CHP. Şimdi Kılıçdaroğlu ve ekibi 'darbeye karşıyız' diyorlarsa, bütün CHP mirasını, reddi miras eylesin. nbsp;Sadece darbe geleneğiyle değil, post modern darbelerle, paralelci çetenin yaptığı müdahaleler üzerinden gelecek vesayetlere de sessiz kaldılar. Geçen sene Haleplilere, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR'larına, operasyon yapıldığında Kılıçdaroğlu sessizdi. Sessiz de değildi, Türkiye'yi dünyaya şikayet etti. Bakıyorsunuz şimdi, o paralelci yapıların diliyle MİT'e saldırıyor. Aynı dille Türkiye Cumhuriyeti Devletini, hükümetimizi ve demokrasimizi tahrip etmeye çalışıyor. Gün, imtihan günüdür. Herkes, yaptıklarının ve bu ülkede demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını da görecek, demokrasi yanında yer aldığında mükafatını da görecek.
6-7 Ekim olaylarında da HDP Kürt Baası olarak bütün Doğu'da Güneydoğu'da kendileri dışında düşünen herkese baskı, şiddet uygulamaya kalktı. Yasin Börü'yü, olaylarda kaybettiğimiz 50'ye yakın vatandaşımızı unutmadık. Bir daha hiç bir vandal, hiç bir eşkıya, hiç bir terörist, şehirleri bu hale getiremeyecek çünkü kamu düzeni de dahil olmak üzere her tedbiri hükümetimiz alıyor. Kim ne derse desin bu tarihdaşlığımız da, eşit vatandaşlık etrafındaki demokrasi kültürümüz de gittikçe zenginleşecek." nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...