11 kişilik en özel takım

11 kişilik en özel takım

GÜNDEM Haberleri

İnsan Hakları Kurulu'na seçilecek üyeler "dokunulmaz" olacak

Hükümetten, demokratikleşme yolunda bir adım daha... Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında gündeme gelecek düzenlemeyle insan hakları konusunda çalışmalar yapmak üzere kurulan Türkiye İnsan Hakları Kurumu'na 'Ulusal Önleme Mekanizması' görevi verilecek. Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin gereği olarak hazırlanan taslak sayesinde İnsan Hakları Kurumunun yapısına yönelik gelen eleştirilerin de giderilmesi sağlanacak. nbsp;
Bu çerçevede kurumda bir takım değişikliklere gidilecek. Hâlihazırda 7 üyesi Bakanlar Kurulu tarafından seçilen 11 üyeli İnsan Hakları Kurulu'nun 3 üyesi bizzat kurum tarafından belirlenecek. Görevleriyle alakalı çalışma sırasında Başkan, İkinci Başkan ve üyelerin üzerleri ve taşıtları aranamayacak, araç ve gereçlerine el konulamayacak. Kurum, ihlal iddialarını inceleme daire başkanlığı, İşkence ve Kötü Muameleyle Mücadele Daire Başkanlığı, İnsan Hakları Eğitimi Daire Başkanlığı gibi birimlerden meydana gelecek. Mahalli insan hakları kurulları da oluşturularak, çeşitli illerde, kurumun görevlerine paralel görevler ifa edilecek. Yapılan incelemelerde gerekirse bilirkişi görevlendirilebilecek. Ayrıca ihlal iddialarını araştırma sürecinde kurula, tanık dinleme imkân ve yetkisi verilecek. Kurulun başkan ve üyeler için soruşturma Başbakan izniyle yapılabilecek.
Yücel Kayaoğlu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...