Bedelli için 'acil' akvaryum balığı bile satıyorlar

Bedelli için 'acil' akvaryum balığı bile satıyorlar

Ekonomi Haberleri

Ev, araba derken, şimdi de akvaryum balığını 'bedelli için' satıyorlar. Uzmanlar ise bu şekilde yapılabilecek dolandırıcılık veya istismara karşı uyarıyor

Özellikle sanal alışveriş sitelerinde çok sayıda kişi ev, otomobil ve çeşitli eşyasını 'bedelli için acil satılık' başlığıyla vermeye başladı. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşları bu konuda yaşanabilecek istismarlara karşı uyardı. Lüks dairesine 430 bin lira, otomobiline 55 bin lira isteyenler kadar, koltuk takımı, akvaryum balığı, kondisyon aleti ve hatta ceketi için bile 'bedelli için satılık' başlığı ile ilan verenler dikkat çekiyor. Vatandaşı 'bedelli istismarına' karşı uyaran Ağaoğlu, "Vatandaşlar dikkatli olmalı, bedelli yalanına kanmamalı. Vatandaşlar alacakları malın fiyatını iyice araştırmalı. 25 bin liraya alınabilecek bir otomobile 30 bin lira verebilirler. Ayrıca resmi işlemleri tamamlamadan ödeme yapmasınlar" diyerek duygusal 'aldatmalara' karşı dikkatli olunmasını istedi.
Bedelli için 'acil' akvaryum balığı bile satıyorlar
KREDİ VAADİNE DİKKAT

Bedelli askerlik için kredi arayanların da dikkatli olmasını isteyen Ağaoğlu, "Hiçbir geliri olmayan, hatta kara listeye girmiş kişilere banka kredisi temin edeceği vaadiyle yaklaşan kişilere karşı da dikkatli olunmalı. Ayrıca 18 bin lira bedelli kredisi çeken bir tüketici, 36 ay bankaya askerlik yapacak ve 24 bin liraya yakın para ödeyecek. Bunu bilerek başvurmalı" ifadesini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...