Yabancılar karada ve denizde petrol arayacak

Yabancılar karada ve denizde petrol arayacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin kara ve denizdeki ruhsat sahalarında yabancı şirketlerin de ilgisiyle petrole ulaşmak için yoğun bir döneme giriliyor.

Türkiye Petrolleri AO'nun, Shell Upstream Turkey B.V. ile kurduğu ortaklık dahilinde gerçekleştirilecek Batı Karadeniz Petrol Arama Projesi'ne göre, petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri kapsamında ilk arama sondaj kuyusu Şile-1, Batı Karadeniz kıyısının yaklaşık 100 kilometre açığında ve 2 bin 93 metre derinlikte açılacak. N.V. Turkse Perenco, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 49 bin 661 hektar yüzölçümlü alanda jeofizik ham petrol, doğalgaz araması yapmak için başvuruda bulundu. DMLP LTD. de Diyarbakır'da Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından petrol varlığı olabileceği tahmin edilen alanlardan petrol aramaya hazırlanıyor. Projeye göre, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bulunan 618,14 hektarlık alanda petrol aranması amaçlanıyor. Çalışmalar yaklaşık 30 gün lokasyon yapımı, 100 gün sondaj çalışması, 30 gün kuyu tamamlama ve 90 gün üretime alma çalışmasıyla kuyu başında yaklaşık 250 gün olarak planlanıyor. Arama çalışmalarında 41 kişinin görev alması öngörülüyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...