10 trilyon dolarlık toplantı için tarihi gün!

/ Kaynak: AA
10 trilyon dolarlık toplantı için tarihi gün!

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'nin dönem başkanlığını yapacağı G20'nin iş dünyası ayağı B20'nin 'Türkiye Başlangıç Toplantısı' bugün toplanıyor.

Four Seasons Bosphorus İstanbul'da gerçekleştirilecek toplantı B20 Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılacağı açılış oturumu ile başlayacak.
10 TRİLYONU AŞKIN SERVETLERİ VAR
Servetleri 10 trilyon doları geçen dünya devi şirketler G20'nin iş dünyası kolu olan B20'nin başlangıç toplantısı için İstanbul'da buluşacak.Toplantıya yurtiçinden ve yurtdışından 300'ün üzerinde işadamı iştirak edecek.
BABACAN SUNUM YAPACAK
Küresel iş dünyasının liderleri ile Türk iş dünyasının liderlerinin bir araya geleceği ve tüm gün sürecek toplantının açılış oturumunun ardından, Hisarcıklıoğlu'nun moderatörlüğünde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile bir soru-cevap oturumu ve B20 Türkiye Yürütme Kurulu Üyeleri'nin B20 Türkiye önceliklerini anlatacağı bir sunum yapılacak.
Ünlü isimler katılıyor
Daha sonra, Janamitra Devan'ın moderatörlüğünde, iş dünyasının B20'den Beklentileri konulu panel, Terry McGraw, Peder Holk Nielsen, Daniel Funes de Rioja, Güler Sabancı, Ferit Şahenk'in katılımıyla gerçekleştirilecek.
Öğleden sonraki bölümde ise B20 Türkiye Görev Gücü Tanıtım Oturumu ve John Danilovich'in moderatörlüğünde, Eric Labaye, Hüsnü Özyeğin, Murat Sönmez, Alexander Shokhin, Melih Yurter ve Sabine Zindera'nın katılımıyla 'G20-B20 Etkileşimi Nasıl Geliştirilebilir' konulu panel düzenlenecek. Toplantılar sonrasında ise devlet başkanlarının G20'deki temsilcileri olan G20 Sherpaları ile B20 iş dünyası liderleri bir araya gelecek.
150'Yİ AŞKIN TOPLANTI YAPILACAK
G20 toplantıları kapsamında yıl sonuna kadar 150'yi aşkın toplantı yapılması planlanıyor. Yapılacak toplantı, konferans ve panellerde bir araya gelecek olan dünya devlerinin temsilcileri karşılıklı beyin fırtınaları yapacak ve yakın temaslar kurarak sürpriz işbirliklerine ve yatırım kararlarına imza atacak

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...