Galatasaray'da çılgın değişim

Galatasaray'da çılgın değişim

SPOR Haberleri

Gol atmakta zorlanan, savunmada aksayan takımı derleyip toparlayan genç teknik adam, küskün futbolcuları kazanıp 15 günde farkını ortaya koydu.

Seri galibiyetlerle taraftarını mutlu eden ve son olarak Torku Konya deplasmanında 5 gollü bir zafer elde eden Galatasaray'da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu farkı yaşanıyor. İtalyan çalıştırıcı Cesare Prandelli döneminde gol atmakta zorlanan ve savunmada aksayan bir görüntü çizen sarı-kırmızılı takım Hamzaoğlu'nun gelmesiyle şaha kalktı. Henüz göreve geleli 15 gün olmasına rağmen takımı derleyip, toparlayan genç teknik adam Galatasaray'a golcü bir hüviyet kazandırıp defans hatalarını da minumum seviyeye çekmeye başardı. Hamza Hamzaoğlu'nun bu kısa sürede büyük başarılara imza atmasının arkasında yatan en büyük neden ise küskün futbolcuları "yeni transfer" gibi takıma kazandırmasıydı.
Yıldızları parlattı
Başta Emre ve Bruma olmak üzere formsuz Selçuk ve Burak Yılmaz'ın yıldızları yeniden parladı. Futbolculara öz güven aşılamadaki başarısını ortaya koyan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileriyle her konuda yakından ilgilenmesi ve onları motive etmesi bu çılgın değişimi getirdi. Sadece Galatasaray'ın başarısına odaklanan genç teknik adama, Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak ile Sportif AŞ yönetici Ali Dürüst'ün de tam destek vermesi başarı halkasını tamamlayan diğer bir faktör oldu. Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat da Torku Konyaspor karşılaşmasının ardından "İyi ki Hamza hocayı getirmişiz" diyerek verdikleri karardan duydukları memnuniyeti dile getirmişti.

Son 5 sezonun en iyisi
Puanını nbsp;28'e çıkaran Galatasaray, 13. haftalar itibarıyla son 5 sezonun en iyi performansını ortaya koydu. Ligde 13 hafta maçları sonucunda 2009-10 sezonunda 29 puan toplayan Aslan, 2010-11 sezonunda 17 puana sahip oldu. 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında 25 puana ulaşan sarı-kırmızılılar, geçen sezon ise 23 puanda kaldı.

Söz sırası Adnan Polat'ta
G.Saray'ın eski başkanlarından Adnan Polat, uzun süren suskunluğunu bugün bozuyor. 2011 yılında yapılan mali kongreden ibra edilmeyen Polat, saat 11.00'de düzenleyeceği basın toplantısıyla hakkındaki iddialara cevap verecek. Adnan Polat'ın bu toplantı için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiği kaydedildi.


Cesare Prandelli FIFA yolunda
Teknik Direktör Cesare Prandelli ile yollarını ayıran Galatasaray, kendisine ödemeleri de yapmayınca FIFA'lık olmayı göze almış oldu. Önümüzdeki günlerde avukatı aracılığıyla FIFA'ya başvuru yapacağı öğrenilen İtalyan teknik adam için Galatasaray Kulübü avukatları da çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...