Polisi protesto eden göstericilere polisten destek

Polisi protesto eden göstericilere polisten destek

DÜNYA Haberleri

ABD'de bir polis şefinin, polis şiddetine karşı ülke genelinde devam eden protesto gösterilerine destek vermesi, meslektaşlarını kızdırdı

ABD'de son aylarda siyah kökenli vatandaşların polis şiddetine kurban gitmesine yönelik tepkiler artarak devam ederken, California eyaletine bağlı Richmond kentinde görevli Polis Şefi Chris Magnus'un göstericilere destek vermesi, polis teşkilatı içinde tartışma yaşattı.
Magnus'un üniformasıyla elinde 'Siyahların Hayatı Önemlidir' (Black Lives Matter) hashtag'inin yazılı olduğu bir pankartla çektirdiği fotoğrafı internette yayınlaması, meslektaşlarının öfkesine yol açtı. Richmond Polis Memurları Derneği, Magnus'un siyasi bir eyleme üniformasıyla katılarak yasaları çiğnediğini öne sürdü.
Magnus ise tepkilere cevaben yaptığı açıklamada, toplumun 'polise karşı halk' şeklinde bölünmemesi gerektiğini kaydetti.
ONBİNLER SOKAKTA
ABD'de polis şiddeti ve ırkçılığa tepki amacıyla ülke genelinde 'Ulusal Direniş Günü' adı altında düzenlenen protestolara 10 binlerce kişi katıldı. New York, Kentucky, California, Massachusetts, Missouri, Illionis ve Colorado eyaletleri ile başkent Washington'da gösteriler düzenlendi.
RİHANNA'DA TEPKİLİ
Barbadoslu ünlü pop yıldızı Rihanna, yaklaşık bir buçuk milyon takipçiye ulaşan Instagram hesabından, ABD'deki protesto gösterilerine ait bir kolaj fotoğrafını "New York'ta milyonlar yürüdü" sözleriyle paylaşarak, polisin siyahi vatandaşlara yönelik ırkçı muamelesini protesto etti.
KAYNAK: VATAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...