Nuh Gönültaş hakkındaki gözaltı kararının gerekçesi

Nuh Gönültaş hakkındaki gözaltı kararının gerekçesi

GÜNDEM Haberleri

Bugün yazarı Nuh Gönültaş hakkında alınan gözaltı kararının gerekçesi ortaya çıktı.

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınacaklar listesinde Bugün yazarı Nuh Gönültaş'ın ismi de yer alıyordu. Ancak Cumartesi gecesi yurtdışına çıkış yapan Nuh Gönültaş evinde bulunamadı. Nuh Gönültaş hakkında verilen gözaltı kararının ayrıntıları da ortaya çıktı. Gülen hareketine muhalif bir Nurcu grup olan ve Fethullah Gülen tarafından "Tahşiyeciler" olarak adlandırılan kişilere yönelik kara propagandaya yazıları ile katkıda bulunan Nuh Gönültaş 26 Nisan 2009'da kaleme aldığı "Tahşiyeciler deşifre oldu, yeni bir isim bulmalıyız" başlıklı yazısında açık bir şekilde bu grubu hedef gösteriyordu.

İŞTE NUH GÖNÜLTAŞ'IN BAŞINI AĞRITAN O YAZI:
"Tahşiyeciler deşifre oldu, yeni bir isim bulmalıyız
Son sürecin geldiği noktada arkasında olduğumuz terör örgütlerinin adresinin bizim mahalleye çıktığı anlaşılmak üzere. Hem terör örgütünün, hem de dini görünümlü radikal örgütlerin arkasındaki resmin bize ait olduğunun deşifre olması an meselesi.
-Efendim. Dernek vakıf gibi kullandığımız kurum kuruluş ve kişilerin izahını yapabilir, hatta olayı sulandırıp fasa-fisodiyebiliriz. Ama örgütlerin arkasında bizim olduğumuzun izahını yapamayız. Bu gidişi durduracak bir çare yok mudur? Bu çaresizlik beni kanser edecek!
-Bu süreci durduracak tek bir şey var. O da bu ülkede acil bir kaos ortamının oluşması. Onun için yapılacak şey halkı birbirine düşürecek yeni çatışma zeminleri hazırlamak. Halkın önemli bir kısmını irticacı, diğer bir kısmını da terörist diye terörist bölücü diye sınıflandırmalıyız.
Bu proje ile ilgili eylem planlarının alt yapılarını hazırlamıştık biliyorsunuz. Ama bu dava bütün planlarımızı alt üst etti ve hepsi elimizde patladı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...