Dukha Türklerine yeni yıl hediyesi Ren geyiği

/ Kaynak: AA
Dukha Türklerine yeni yıl hediyesi Ren geyiği

DÜNYA Haberleri  / AA

TİKA yetkilileri Moğolistan'ın en kuzeyinde yaşayan Dukha Türklerinin talebi üzerine harekete geçerek 19 Ren geyiğini yetkililere teslim etti

Moğolistan'ın en kuzeyinde yaşayan Dukha Türklerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından temin edilen 19 Ren geyiği, törenle teslim edildi.
Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur'a 700 kilometre uzaklıktaki Hövsgöl vilayetinin merkezi Mörün'de düzenlenen törene, Türkiye'nin Ulanbatur Büyükelçisi Murat Karagöz, TİKA Ulanbatur Koordinatörü Ekrem Kalan ile Moğolistan'ın yerel yetkilileri katıldı.
Karagöz, törende yaptığı konuşmada, Dukha Türkleri için TİKA tarafından temin edilen Ren geyiklerini teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Karagöz, "Moğolistan'ın en kuzeyinde yaşayan Dukha Türklerine yeni yıl hediyesi vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu ve TİKA Başkanı Serdar Çam'ın talimatları doğrultusunda eksi 37 derecede 19 Ren geyiğini teslim ediyoruz" dedi.
Ekrem Kalan da geçimlerini Ren geyiklerinden sağlayan Dukha Türklerinin TİKA'dan damızlık Ren geyiği talep ettiğini belirterek "Rusya'nın Tuva Bölgesi'nden getirttiğimiz bu Ren geyikleri ile Dukha Türkleri Ren geyiklerini melezleştirerek hem boylarını uzatacak hem de neslin devamını sağlamış olacak. TİKA olarak Dukha Türklerine yardım etmenin sevinci ve gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Kalan, Ren geyiklerinin boynuzlarının nakliye sırasında sıkıntı yaşanmaması için kesildiğini söyledi.
Törenin ardından, Ren geyikleri Dukha Türklerine teslim edildi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...