Fransa'da IŞİD'e baskın!

Fransa'da IŞİD'e baskın!

DÜNYA Haberleri

Fransız polisi sabah erken saatlerde onlarca adrese operasyon yaptı. Emniyet kaynakları Suriye'ye savaşçı gönderen bir şebekenin çökertildiğini söyledi.

Fransız 'Terörle Mücadele Ekipleri' çoğu güneydeki Toulouse kentinde olmak üzere Paris ve Normandiya'daki birçok adrese baskın yaptı. Baskında kaç kişinin gözaltına alındığı açıklanmadı. İsmini vermeyen bir polis kaynağı AFP'ye yaptığı açıklamada, operasyonda Suriye ve Irak'a savaşçı gönderen bir şebekenin çökertildiğini söyledi.
Fransa resmi makamları, ülkeden yaklaşık 1000 kişinin IŞİD saflarına katıldığını tahmin ediyor. IŞİD'e katılanların dörtte biri sonradan Müslünman olan Fransız vatandaşlarından oluşuyor. IŞİD'deki 1000 Fransız savaşçıdan 400'ünün aktif olarak çatışmalara katıldığı belirtiliyor. nbsp;
Geçen ay yayınlanan iki IŞİD videosunun ardından Fransız polisi alarma geçti. İlk videoda elinde kalaşnikof bulunan Fransız bir IŞİD üyesi Fransa'da saldırı çağrısı yaparken, Toulouse'da çekildiği iddia edilen ikinci videoda Müslüman olduğunu söyleyen bir Normandiyalı benzer bir çağrıda bulunuyordu.
Fransa, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun önemli bir parçası. Fransız uçakları, koalisyonun Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine yönelik saldırılarında öncü rollerden birini üstleniyor. nbsp;
KAYNAK: AFP

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...