BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Sınırlarınızı zorlamayın

Sınırlarınızı zorlamayın

Turizm patlamasını, ecnebi hatun yağıyor diye algılayanlara... - Ecnebi hatunların abileri var mıdır? Abileri, abi midir abla mıdır? Yoksa hali hazırda abla mı olmaktadır? Bilmem! Boyları uzundur. Güzellikleri kırk yaşına kadar bakidir.



Turizm patlamasını, ecnebi hatun yağıyor diye algılayanlara... - Ecnebi hatunların abileri var mıdır? Abileri, abi midir abla mıdır? Yoksa hali hazırda abla mı olmaktadır? Bilmem! Boyları uzundur. Güzellikleri kırk yaşına kadar bakidir. Sarı, kızıl, bitli kahve saçları ve ülkemize gelince daha da gevşeyen vidaları vardır. Açık görüşlüdürler. - Türk kızlarının ise abisi vardır. Boyları orta, çehreleri latiftir. Güzellikleri daimdir. Açık görüşlülük dozajı iyi ayarlanmaz ise abi “açık görüşte” ziyaret edilir. - Ecnebi kızlar, bebekken özgür bırakılıp bebek beziyle dolandıklarından parantez bacaklıdır. - Türk kızları evvel zaman içinde mumya modeli kundaklara sarıldığından ‘armut tipli’dir. - Jenifer Lopez’i görene dek elindekinin kıymetini bilmeyen nankörler; kadınlarımız gereksiz yere incitilmiş olsalar da artık hakikat anlaşılmıştır! - Ecnebi kız, her girdiği ortamda her beğendiğinin peşinden gider. - Türk kızı mantıklıdır. “Ne iş yapar, işi sigortalı mı, nereli, kaç kardeşler, kaynana bizimle mi oturacak, sizde oturma odasını oğlan tarafı almıyor mu?” sorularına cevap arar... - Ecnebi kadın sigorta numarasını, kredi kartını ve arabasını vermez. - Türk kadını ayrı gayrı bilmez. Evden uzatma kabloyla döşediği tesisatın yardımı ile yiğidinin arabasını elektrik süpürgesini kullanaraktan bir güzel temizler. Ön konsol havlusuna kenar danteli, arka camın altına orlondan karpuz örer... - Ecnebi kadın fiziğine dikkat eder, çocuk doğurmak istemez. - Türk kadını cesurdur, sabırlıdır, anlayışlıdır; “Oğlanı bulana kadar” yola devam eder. - Ecnebi kadın, kes kafasını yine de; “Ben bilmem beyim bilir” demez! - Türk kadını kadirşinastır. Fırça yer, sopa yer en sonunda tekme yer; “Ayı idi, uyu idi, kocam idi yaa” der. - Ecnebi kadın başkan devirir, çanta örer satar ama sır saklamaz. - Türk kadını sır da saklar, dert de, para da... Ekonomiye dalgalı döviz kuru, tek haneli enflasyonun yanısıra “yastık altı rezervi” tamlamasını bile kazandırmıştır. - Ecnebi kadın bireycidir. Kendi yediğini öder! - Türk kadını, “bu topraklara patates eksem kirli çıkar” mantığındaki yurdum erkeğine her daim destektir. Nice burmalar kollardan sıyrılmış ve de eşe ev, araba, yol, su; eltiye mobilya; köye bina olarak geri dönmüştür! - Ecnebi kadın düello seyretmeye gider, hafif heyecan yapar, “İyi olan kazansın, kazanan beni alsın” der. - Türk kadını savaşta mermi, tüfek, yaralı, morfin, sargıbezi, çay, kahve, ekmek taşır, taşımışlığı vardır, belgeleriyle ispatlıdır. Zariftir, lakin tüm kalelerde ve cephelerde savaşacak kadar kuvvetlidir. Sefayı da cefayı da sürmeyi, ne zaman göze sürme sürmeli, ne zaman göz süzmemeli iyi bilir. Giymez giydirir, yemez yedirir, misafirperverdir. Ailesi için yaşar ve yaşatır. Tatil boyunca değil bütün bir ömür... - Ecnebi kadın bıyıklı doğar bıyıklı ölür! Gıda zehirlenmesine Dikkat Gıda zehirlenmesi; bulantı, baş ağrısı, kırıklık hissi, halsizlik, üşüme, titreme gibi belirtilerle başlayıp, ishal ve kusma, yüksek ateş ile devam edebiliyor. Kimi zaman ateş 39.5’a kadar yükselebiliyor. Saydığımız belirtiler, 2-6 saat sonrasında ortaya çıkar. Şikayetler ise 1-2 gün sürer. Bu şikayetlerde bulunmamak için; en çabuk bozulan; dolayısıyla en fazla gıda zehirlenmelerine yol açan yiyecekleri de bilmekte fayda var. Dünyada en erken bozulan madde mayonezdir. Bu yüzden gıda zehirlenmesine yol açan maddeler arasında bir numaradadır. Mayonezi daha sonra sırasıyla, tavuk, yumurta, iyi pişmemiş deniz ürünleri, iyi temizlenmemiş yeşillikler takip eder. En tehlikeli zehirlenme ise balık zehirlenmesidir. Gıda zehirlenmelerinden korunmak için, yaz aylarında yemek yerken dikkat etmemiz gereken önemli noktaları gözetmek yeterli. Taze ve pişmiş olmalı * Yaz aylarında güvenmediğimiz yerlerde kesinlikle tavuk ve yumurta yememeliyiz. * Yiyeceğimiz yemeğin, çok iyi piştiğinden emin olmalıyız. Çiğ et tüketmemeliyiz. * Şu sıralar moda olan “su-shi” gibi yemekleri yaz aylarında daha az almalıyız. * Lahmacun gibi kıymalı yiyecekleri az tercih etmeliyiz. * Kesinlikle midye yememeliyiz. * Evde yaptığımız ve tüketemediğimiz yemekleri, buzdolabına kaldırmak için kesinlikle soğumasını beklememeliyiz. Suyun altında tutarak hemen kabı soğutmalı; ya da yemeği soğuk bir kaba alarak kesinlikle bekletmeden buzdolabına koymalıyız Mutfağı bir kâbus olmaktan çıkarın! * Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız. * Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir. * Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız; pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler. * Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece kolayca temizlenecektir. * Hazırladığınız pudingi soğuturken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, puding sıcakken üzerine toz şeker serpin ya da devamlı karıştırarak soğutun. * Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun. * Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın. * Şekerlenmiş reçelinizi sakın atmayın. “Benmari usülü” ile ısıtarak eski haline döndürmeniz çok kolay. Dondurmanız sizi ele veriyor Dondurmayı kim sevmez ki? Peki lezzeti nedeniyle yazın en çok tüketilen tatlısı olmasının yanısıra, seçtiğiniz çeşidine göre de karakterinizi ele verdiğini biliyor muydunuz? İşte uzmanlardan, tercih ettiğiniz dondurmaya göre karakter tahlilleri: Çilekli dondurma sevenler; dikkatli ve tedbirli bir yapıya sahip, bununla birlikte dışarıya karşı sempatik görünseler de güvensiz bir yapıları var. Karamelli dondurma sevenler; çok düşünen ve detaylara inmeyi seven, mutluluğu ayrıntılarda arayan bir karakteristik özellik taşıyor. İnsanları mutlu etmekten çok büyük bir zevk alıyorlar. Çikolatalı dondurma sevenler; hızlı yaşamayı seviyor. Cazibesine ve sevimliliğine çok güvenirler, bu özellikleriyle karşısındaki kişinin dikkatini çekerler. Bu kişilerin çok güvenilmediği de belirtiliyor. Limonlu dondurma sevenler; nostaljik bir yapıya sahipler. Onlara göre eskiye ait her şey ilgi çekicidir. İkili ilişkilerinde hep eski yılları örnek alırlar ve 70’li yılların aşklarını yaşamak isterler. Vişneli dondurma sevenler; eğlenmeyi de çok seviyor. İnsanları en olumsuz şartlarda bile gülümseten, ailelerine düşkün bir karakterleri var. Duygularını ise içlerinde yaşarlar ve kimseye belli etmezler. Fıstıklı dondurma sevenler; içe kapanık ve çekingen bir yapıya sahiptirler. Duygu ve düşüncelerini ifade etmekte zorlanırlar ve ilk adımı hep karşıdan beklerler. Şık ve çekici görünüm Derishow’un kişiye özel tasarım markası Delight; ‘Güller, Goncalar ve Ateşböcekleri’ temalı koleksiyonu için tasarlanmış abiye giysileri, renkleri, modelleri ve dokuları ile dikkat çekiyor. Yaz havasını birbirinden özgün çizgileriyle sunan Delight ile oldukça şık ve çekici gözükeceksiniz. (0 212 258 70 14) Rahatlığı sevenler için... DKNY Jeans, metropollerin çeşitliliğini ve çelişkisini yansıtan koleksiyonuyla dikkat çekyor. Boyundan bağlı bluzlar, koyu harf baskılı sıradışı t-shirtler, vücuda oturan ceketler, yerleri süpüren uzun etekler ile kombine edilmiş spor ayakkabıları farklı renklerle sunan DKNY, şıklık ve rahatlığı bir araya getiriyor.
Kapat
KAPAT