Golcüydü, stoper oldu, işte Atınç'ın hikayesi...

Golcüydü, stoper oldu, işte Atınç'ın hikayesi...

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın genç stoperi Atınç Nukan, attığı gollerin etkisi ile başarılı bir stoper olma yolunda ilerliyor.

Beşiktaş - Gaziantepspor maçında siyah-beyazlı takımın stoperinde görev alan Atınç Nukan gösterdiği performans ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Sivok ve Ersan'ın yokluğunda Bilic'ten forması alan 21 yaşındaki stoper 1.96'lık boyu ve güçlü fiziği ile G.Antepspor forvetlerine şans tanımadı.
TEKNİĞİ GEÇMİŞİNDEN
Beşiktaş altyapısından yetişen Atınç maçtan sonra da forma şansı bulduğu için oldukça mutluydu. 2006 yılında Beşiktaş kapısından içeri giren 'kule' defansın futbol öyküsü ise oldukça ilginç. Babası da kendisi gibi futbolcu olan, Kasımpaşa ve Karagümrük'te kalecilik yapan babasının aksine Atınç futbola ileride başlıyor. İlk takımı Küçükçekmece'de sol açık oynayan Atınç daha sonra sol beke geçiyor. Bu sayede top tekniğini geliştiren ve sürat kazanan Atınç fiziğinin gelişmesi ile beraber kendisini bir anda tandemde buluyor.
Golcüydü, stoper oldu, işte Atınç'ın hikayesi...

LAKABI ATİGOL!
Şu anda forvetlere geçit vermeyen Atınç futbola başladığı dönemlerde Arjantinli forvet efsanesi Batistuta'ya hayranlığı nedeniyle 'Atigol' lakabını alıyor. Kendisi de o dönemi; "Küçükken Batistuta'yı çok severdim. O dönemde forvet oynadığım için çok gol atan bir oyuncuydum." sözleri ile anlatıyor. Stopere geçtikten sonra ise Pique, Carvalho ve Vidic'i yakından takip ediyor, özellikle maçlarda onlara dikkat ediyor.
MUSTAFA DENİZLİ'NİN YERİ AYRI
Türk futbolunun gelecekteki stoperleri arasında gösterilen Atınç ilk defa formayı Mustafa Denizli'den aldı. Henüz 16 yaşındayken altyapıdan A Takıma katılan Atınç'ı dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli şu sözlerle anlattı:
"Bir gün ana tesislerde kamptaydık. Gençlerin maçları da tesislerin yanındaydı. Bizim çalışmadan önce gençlere bakayım dedim. Atınç'ı ilk defa orada gördüm. Sordum nedir, ne değildir diye... O gün esas stoper oynamamış. Dedim siz bana haftaya yollayın. A Takımda böyle başladı."
Genç oyuncu ise Mustafa Denizli'nin yerinin kendisi için her zaman ayrı olduğunu vurgularken aralarında geçen ilginç bir diyalogu şöyle anlattı:
"Mustafa Denizli benim kariyerimde en önemli insandır diyebilirim. 16 yaşında beni A takıma aldı ve oynattı. İlk kez forma giydiğim Manisaspor maçında korner kazandığımızda bana kenardan bir şeyler söylüyor, işaret ediyordu. Ben sesten ve heyecandan anlamadım. Ertesi gün "Sen beni öldürecek misin?" diye serzenişte bulunmuştu. İnönü Stadı'ndaki ses ve atmosferde, bir de 16 yaşın verdiği heyecanla duymak çok zordu."


ATINÇ NUKAN KİMDİR?
Doğum Tarihi: 20 Temmuz 1993
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1,96
Geçmişi: Futbola 2004'te Küçükçekmecespor'da başladı. Başarılı geçen 2 sezonun ardından Beşiktaş'a transfer oldu. 2007-2008 sezonunda 15 yaş altı takımda forma giymeye başladı. 2008-2009 sezonunda U-18 Takımı ile Süper Gençler Ligi'nde forma giydi. 2009-2010 sezonunda A2 takımına yükseldi. Atınç Nukan, 22 Nisan 2010'da Beşiktaş ile profesyonel sözleşme imzaladı ve 2 gün sonra Sivasspor maçı kadrosunda yedeklerde yer aldı. 7 Mayıs 2010 tarihinde 16 yaşında iken Manisaspor ile oynanan maçta ilk defa A takım maçına çıktı. 2013-14 sezonunda TFF 2.Lig ekiplerinden Dardanelspor'a bir yıllığına kiralandı. Burada kısa sürede takımın ilk 11'inin değişmez oyuncularından biri olmayı başardı. 22 Aralık 2013'te Tokatspor'u 2-0 yendikleri maçta kariyerinin ilk golünü attı.
SPORX nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...