Şampiyonlar Ligi Eşleşmeleri belli oldu (Devler Ligi kura çekimi)

Şampiyonlar Ligi Eşleşmeleri belli oldu (Devler Ligi kura çekimi)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Şampiyonlar Ligi eşleşmelerinde heyecan dorukta. Devler Ligi'nde hangi takım kiminle eşleşti. İşte canlı olarak Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri.

Şampiyonlar Ligi eşleşmelerinde heyecan dorukta. Devler Ligi'nde hangi takım kiminle eşleşti. İşte canlı olarak Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri. UEFA Şampiyonlar Ligi'de ikinci tur kuraları saat 13:00'da İsviçre'nin Nyon kentinde çekiliyor.Galatasaray'ın elenmesiyle Türk temsilcisinin kalmadığı "Devler Ligi" ikinci tur kura çekimine gruplarını ilk sırada bitiren Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid (İspanya), Monaco (Fransa), Borussia Dortmund, Bayern Münih (Almanya), Chelsea (İngiltere) ve Porto (Portekiz) seribaşı olarak katılacak.Aynı ülkeden takımların eşleşemeyeceği ikinci tur kura çekimine, Juventus (İtalya), Basel (İsviçre), Bayer Leverkusen, Schalke 04 (Almanya), Arsenal, Manchester City (İngiltere), Paris Saint-Germain (Fransa) ve Shakhtar Donetsk (Ukrayna) ikinci torbadan katılacak.

Şampiyonlar Ligi Eşleşmeleri belli oldu (Devler Ligi kura çekimi)

nbsp;Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçları, 17-18 Şubat, rövanşları 24-25 Şubat tarihlerinde oynanacak.Devler Ligi'nde ikinci tur kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşiyor. Kura heyecanını canlı aktarıyoruz...

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tur eşleşmeleri belli oldu! nbsp;

PSG-Chelsea

Manchester City-Barcelona

Bayer Leverkusen-Atletico Madrid

Juventus-Borussia Dortmund

Schalke-Real Madrid

Shakhtar Donetsk-Bayern Münih

Arsenal-Monaco

Basel-Porto nbsp;

UEFA Şampiyonlar Ligi

UEFA Şampiyonlar Ligi (İngilizce: UEFA Champions League), UEFA tarafından 1955'ten beri her yıl düzenlenen, Avrupa'nın en güçlü kulüplerinin mücadele ettiği uluslararası futbol turnuvasıdır. 1955'ten 1992'ye kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla düzenlenmiş olan Şampiyonlar Ligi, Kupa 1 olarak da bilinir ve kulüpler çapında Avrupa'nın en büyük turnuvasıdır. 2009 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali dünya çapında 100.000.000 kişi üzerinde izleyici toplamış ve böylece NFL Super Bowl'u da geçerek o yılın en çok izlenen programı olmuştur.1990'lı yıllara kadar eleme sistemine dayalı ve yalnızca ülke şampiyonlarının katılabildiği bir organizasyonken, ilginin artması amacıyla ülkelerin puanlarına göre lig 4.'lerinin bile katılabildiği ve maç sayısının daha da arttığı bir lig sistemine dönüşmüştür. 1997'den bu yana kupaya, ülke şampiyonları ile birlikte kendi ligini 2. sırada bitiren takımlar ve ülke puan sıralamasına göre 3. ve 4. takımlar da davet edilmektedir.Şampiyonlar Ligi kupasını bugüne kadar 10 farklı ülkeden, 21 ayrı takım kazanmıştır. Kupayı en çok kazanan takım 10 kez mutlu sona ulaşan Real Madrid'dir.Organizasyonun tarihindeki en trajik olaylardan biri ise Heysel Faciası'dır. 29 Mayıs 1985 günü Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finali olan Juventus - Liverpool maçı başlamadan önce İngiliz taraftarlar İtalyan taraftarlara saldırmış, ağırlığı taşıyamayan stad duvarı yıkılmış, 38 İtalyan taraftar ve 1 Belçikalı futbolsever hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...