Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ASELSAN'ın Ürdün fabrikasını Kral Abdullah açtı

ASELSAN'ın Ürdün fabrikasını Kral Abdullah açtı

DÜNYA Haberleri

Ürdün Kralı Abdullah, ASELSAN'ın, Silahlı Kuvvetleri ile bölge ülkelerinin sınır güvenliği ekipmanlarını üreteceği fabrikasının açılışını gerçekleştirdi

ASELSAN ile King Abdullah II Design amp; Development Bureau (KADDB) Yatırım Grubu (KIG) tarafından ortaklaşa kurulan ve Ürdün Silahlı Kuvvetleri ile bölge ülkelerinin sınır güvenliği ekipmanlarının üretileceği ASELSAN Middle East Fabrikası, Kral Abdullah'ın katıldığı törenle açıldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen törene, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat'ın yanı sıra çok sayıda askeri yetkili katıldı.
GECE GÖRÜŞ DÜRBÜNÜ HEDİYE EDİLDİ
Tesiste incelemelerde bulunan Kral Abdullah, elektronik ve elektro optik üretim sistemleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tesis çalışanlarıyla toplu hatıra fotoğrafı çektiren Kral Abdullah'a, ASELSAN tarafından üretilen gece görüş dürbünü hediye edildi. Kral Abdullah, anı defterini imzalamasının ardından tesisten ayrıldı.
"ÜRETİM VE TEKNOLOJİ TRANSFERİ YAPILABİLİR"
Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, açılışın ardından yaptığı konuşmada, "Teknolojisi yüksek, övüneceğimiz bir şirketin açılışı için buradayız. Daha yüksek ticaret rakamlarına ulaşmak için yerinde üretim ve teknoloji transferi yapılabilir" dedi.
"BU BİR BAŞLANGIÇ"
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Canpolat da tesisin sadece Ürdün değil bölge pazarları için kurulduğunu ifade ederek, "Bu bir başlangıç. Zaman içinde burada başka yetenekler de kazanacağız. Yazılım tabanlı sistemler, elektronik kart üretimi yaparak bütün Ortadoğu ve Afrika'ya açılacağız. Ürdün'ün tüm Arap dünyası ile olan iyi ilişkileri göz önüne alındığında, en uygun noktanın burası olduğu ortaya çıkıyor" diye konuştu. Diğer bölgelerde de benzer şekilde yatırım yapacaklarını ve önümüzdeki dönemde dış yatırımlara ağırlık vereceklerine işaret eden Canpolat, "Bu yöntemle küresel pazarlarda genişlemeye devam edeceğiz. Ürdün de küresel pazarlara yerleşme stratejimizin bir adımı" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...