Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Filipinler'e yardım

/ Kaynak: AA
Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Filipinler'e yardım

DÜNYA Haberleri  / AA

Gıda ve hijyenik malzeme içeren paketlerin dışında, evleri tamamen tahrip olan ihtiyaç sahibi ailelere inşaat malzemesi yardımında da bulunulacak

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Filipinler'de etkili olan Hagupit tayfunundan etkilenenlere yardım elini uzattı.
TDV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Birilan Adası'nın Caibiran kasabasında tayfundan etkilenen ailelere gıda yardımında bulunuldu.
TDV ekipleri, tayfunun etkili olduğu, yağış ve toprak kaymaları nedeniyle 1 milyon kişinin tahliye edildiği bölgeye, Türkiye'den yaklaşık 30 saatlik yolculuk sonrasında ulaştı.
Caibiran kasabasında tayfundan etkilenen 300 aileye acil gıda yardımı yapan ekipler, tayfunun etkilediği bölgelerdeki günlük ihtiyaçları belirleyip yardıma devam edecek.
TDV, gıda ve hijyenik paketlerin dışında evleri tamamen tahrip olan ihtiyaç sahibi ailelere de inşaat malzemesi yardımında bulunacak.
Filipinler'e ilk etapta 200 bin dolar maddi yardım yapılacak, ilerleyen dönemlerde ise ihtiyaca göre yardımlar arttırılacak. Camilerin ve kliniklerin onarımı için gereken destek de sağlanacak.
-Belediye Başkanı'ndan teşekkür
Bilirian Adası Caibiran Belediye Baskani Eulalio Maderazo da Filipinliler'i yalnız bırakmadığı için Türkiye Diyanet Vakfı'na teşekkür etti.
Maderazo, "Ülkemizde yaşanan tayfundan çok sayıda insan etkilendi. Tayfundan korunmak için insanları tahliye ederek farklı yerlerdeki camilerde ve okullarda barındırmak zorunda kaldık. Burada insanların acil olarak gıdaya, suya ve barınma yerlerine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...