Kırım'a Mevlana yasağı

/ Kaynak: AA
Kırım'a Mevlana yasağı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırım'a Mevlana yasağıSergiy Korsunsky, Rusya'nın Kırım'da Mevlana eserlerini yasakladığını söyledi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergiy Korsunsky, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'da her şeyin daha da iyiye gittiğini söylüyor ancak Rusya, Kırım'da Mevlana'nın eserlerini bile yasakladı" dedi.
Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, Ukrayna'daki gelişmelerin ele alındığı konferans düzenledi.
Konferansta konuşan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Sergey Korsunsky, Rusya'nın Kırım'ı işgalinden sonra bölgede her şeyin daha kötüye gittiğini belirterek Kırım'da Tatarların baskı altında olduğunu kaydetti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1 Aralık'taki Türkiye ziyaretinde, "Kırım'da her şeyin iyi gittiğini ve Tatarlara haklarının verildiği" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Korsunsky, şunları söyledi:
"Putin Kırım'da hiçbir sorun olmadığını, her şeyin daha da iyiye gittiğini söylüyor. Rusya, Kırım'da Mevlana'nın eserlerini bile yasakladı, Mevlana eserlerinin bile radikal görüşler içerdiğini savunuyor. Binlerce Tatar Kırım'dan göç etmek zorunda kaldı."
NATO İLE İLİŞKİLER
Ukrayna-NATO ilişkilerine de değinen Korsunsky, çatışmalar başlamadan önce Rusya'nın Brüksel'deki NATO ofisinin, Ukrayna'nın ofisinden 5 kat büyük olduğunu ifade ederek "Kim NATO ile daha fazla ilişki içindeydi, Rusya mı, Ukrayna mı" dedi.
Güney Akım Projesi'nin iptal edilmesiyle ilgili Korsunsky, "Ben bu projenin ekonomik açıdan da siyasi açıdan da gerçekleşemeyeceğini, projenin aptalca olduğunu 3 yıl önce söyledim" diye konuştu.
Avrupa'nın asıl ihtiyacı olanın Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ve Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TAP) gibi projeler olduğunu vurgulayan Korsunsky, "Bu projeler mükemmel ve asıl Avrupa'nın ihtiyacına cevap verecek olan bu tür projelerdir" değerlendirmesinde bulundu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...