Hollanda'da camiye havai fişekli saldırı

/ Kaynak: AA
Hollanda'da camiye havai fişekli saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollanda'nın Enschede kentinde bulunan Selimiye Camisi'ne saldırıda bulunuldu. Penceresinde havai fişek patlatılan caminin camları kırıldı.

Hollanda'nın Enschede kentindeki Hollanda Diyanet Vakfı'na (HDV) ait Selimiye Camisi'nin penceresine fitili ateşlenen havai fişek bırakılması sonucu bazı camların kırıldığı bildirildi. nbsp;
Selimiye Camisi Derneği Başkanı Sebahattin Yıldız, hafta sonu havai fişekle yapılan saldırının maddi hasara yola açtığını söyledi.
Saldırının güvenlik kameraları tarafından kaydedildiğini belirten Yıldız, "Cumartesini pazara bağlayan gece yüzü kapalı bir kişi caminin camına havai fişek bırakıyor. Saldırgan uzaklaştıktan sonra hava fişek patlıyor ve caminin camları kırılıyor. Yüzü kapalı olduğu için saldırgan tam teşhis edilemiyor ama görüntüleri polise teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Olaydan sonra polisin kendileriyle iletişime geçtiğini ve yarın camiyi ziyaret ederek bilgi alacağını kaydeden Yıldız, daha önce de farklı şekillerde saldırılara maruz kaldıklarını anlattı.
Daha önce birkaç kez tehdit mektupları aldıklarını ve caminin duvarlarına yabancı karşıtı yazılar yazıldığına vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:
"Her seferinde şikayette bulunmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Bu son saldırıyı ise şikayet etmedik ama polis kendisi bizimle iletişime geçti. Artık bu saldırıların bir an önce sona ermesini, saldırganların gereken cezayı almasını istiyoruz."
Sebahattin Yıldız, Türkiye'nin Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş'in bugün camiyi ziyaret ederek olayla ilgili kendilerinden bilgi aldığını sözlerine ekledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...