Bakan Bozkır, AB Komisyonu üyesi Hahn ile görüştü

Bakan Bozkır, AB Komisyonu üyesi Hahn ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

AB Bakanı Volkan Bozkır, AB Komisyonu üyesi Johannes Hahn ile telefonda görüşme yaparak paralel yapı soruşturması hakkında bilgi verdi.

AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bozkır, soruşturmayla ilgili yaşanan gelişmeler hakkında Hahn'a kısaca bilgi verdi ve Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalarda da ifade edilen temel noktaların altını çizdi.

Bozkır'ın bu bağlamda Hahn'a "konuya ilişkin yargı sürecinin devam ettiğini, erkler ayrılığı ilkesi temelinde yürütmenin bu sürece müdahil olmadığını, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığına herkesin saygı göstermesi gerektiğini" aktardığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bakan Bozkır, gözaltına alınan kişilerin yazdıkları veya ifade ettiklerinden dolayı soruşturma kapsamında olmadıklarını, ayrıca Türkiye'de basın özgürlüğüne halel gelmesinin söz konusu olmadığını ifade etmiştir. Bakan Bozkır, muhatabıyla temas halinde kalmak üzere mutabık kalmıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...