Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ersun Yanal'dan galibiyet yorumu

Ersun Yanal'dan galibiyet yorumu

SPOR Haberleri

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Rizespor galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Çaykur Rizespor karşısında sonuçtan memnun olduklarını ancak oyunun bazı bölümlerinin kendilerini mutlu etmediğini belirtti.

Teknik heyet değişiminin yeşil-mavili takıma olumlu katkı yaptığını ifade eden Yanal, "Çaykur Rizespor yüksek tempoda bir maç ortaya koydu. Rakipteyken topun peşinden koştuk ama bir taraftan da maçı kazandık" diye konuştu.

"MAÇIN SKORU İÇİN SEVİNÇLİYİZ"
Yanal, bazı futbolcularının oyuna ağırlığını koyduğunu ve yeteneklerini kullandığını kaydederek, "Trabzonspor'un top rakipteyken yumuşak oynamaması lazım. Bu gelişimi sağlayacak oyuncularla oynamak gerekiyor. Maçın skoru için sevinçliyiz, çünkü üç puan aldık. Oyuncularımız üç hedefi birlikte kovalıyor. Çarşamba-pazar oynuyorsunuz bir an önce bu değişimi sağlamak gerekiyor. İlk yarıda, 3'ü ligde, biri kupada olmak üzere kalan 4 maçımızı da iyi oynayarak, devreyi sağlıklı bir şekilde tamamlamak gerekiyor" ifadesini kullandı.

"AHLAKLI BİR REKABET OLUŞMUYOR"
Önümüzdeki haftalarda rakipleri olacak Bursaspor ile Kardemir Karabükspor arasında oynanan karşılaşmada iki takımın oyuncularının bilerek kart görmesini etik yönden nasıl değerlendirdiği yönündeki bir soru üzerine Yanal, şunları söyledi:

"Hangi maç olursa olsun bizimle ya da başkasıyla oynasınlar, bu tasvip edilen bir şey değil. Oyunun doğal akışı ne gerektiriyorsa onu yapmak gerekiyor, talimatlar da çok açık. Talimatlarda böyle bir kanıya varma halinde bile müsabakadan uzaklaştırma sayısı zaten belirtilmiş. Bu sadece bizim maç için geçerli değil, çünkü rakibimizle kim oynarsa oynasın, biz rakibimizle kimin oynadığına değil, Trabzonspor'un ne yaptığına bakarız."

"Bizim için kimin oynadığı veya oynayacağı önemli değil. O müsabakada hangi oyuncu oynarsa oynasın Trabzonspor, yine çıkıp ne yapması gerektiğini bilen takım olacak ama şu bir gerçek ki rekabette bu tür manipülasyonlar doğru değil, etik ve ahlaklı bir rekabet oluşmuyor. Kurallar yazıldıysa bunlar başkaları için değil, herkes için geçerli olmalı. Güce, kuvvete, ayrımlara ve dengelere bakılarak olmamalı. Maalesef zaman zaman böyle şeyler yaşasak da umuyorum, adaletli kararlar verilecektir. Bu türlü davranışları yapmamak gerekir. İnşallah bir daha olmaz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...