Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Ala'dan Oslo açıklaması

Bakan Ala'dan Oslo açıklaması

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Efkal Ala, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını cevapladı

Efkan Ala, Çin'de gördükleri baskıdan dolayı Tayvan'a kaçan ve Türkiye'ye gelmek isteyen 300 Uygur Türkü ile ilgili konuyu Dışişleri Bakanlığı ile birlikte, büyük bir hassasiyetle yakından takip ettiklerini söyledi.

"OSLO GÖRÜŞMELERİ SABOTE EDİLMESEYDİ.."
Ala, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın, "Oslo'daki görüşme" konusundaki sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Oslo eğer sabote edilmeseydi, orada başka yabancı ülkelerin bir takım gizli örgütleri ile ya da istihbarat örgütleriyle işbirliği yapılıp deşifre edilmeseydi, Türkiye için çok daha iyi sonuçlar elde edebileceğimiz bir sürecin başlangıcıydı."

"'Ne vadediyorsunuz, ne anlaşıyorsunuz?..' İleri demokrasi vadediyoruz. Gelişmiş demokrasiyi vadediyoruz. Millete de vadediyoruz, bu sorunla ilgili görüştüğümüz kişilere de vadediyoruz. Bizim de siyasi politikamız; gelişmiş, ileri, halklar demokrasisidir."

UZUNIRMAK İLE ALA ARASINDA MEVLANA'LI ATIŞMA
Uzunırmak'ın "TBMM, Bakanlar Kurulu bunu biliyor mu?" şeklindeki tepkisine karşılık Ala, "Söylediğim hiçbir şeyi benimsemiyor olabilirsiniz. Sizi ikna etmek değil benim görevim. Sizin de benim de amacımız vatandaşı ikna etmektir" dedi. Ala, Uzunırmak'ın tepkisini sürdürmesi üzerine, "Mevlana'nın dediği gibi, 'Deryayı döksen testi ne alır'" karşılığını verdi.

Yeniden söz alan Uzunırmak, net bir soru sorduğunu ancak yanıtını alamadığını savundu. Uzunırmak ayrıca, "Mürşit ile haşrolmayan dünyasını da ne bilir, cahilde boş söz çok olur, kendini derya bilir" dedi.

Efkan Ala ise Uzunırmak'ın sorusunu yanıtlarken, sözünün sık sık kesildiğini ifade ederek, soruları dinlerken gösterdiği saygının, yanıt verirken kendisine gösterilmediğini söyledi. Ala, "Biz bu konuya ilişkin, bu görüşmelere ilişkin defalarca açıklama yaptık ve biz açıklamalarımızda ne söylediğimizi ne söylemediğimizi ortaya koyduk. Ama bazı muhalefet partileri elbette bunu benimsemeyebilir. Bizim hedef kitlemiz zaten muhalefet partilerinin yöneticileri değil ki. Biz de politikalarımızı halka sunuyoruz, siz de halka sunuyorsunuz. Biz yüzde 50 alıyoruz, siz de yüzde 14,5 alıyorsunuz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...