Erdoğan'dan operasyon çıkışı: Avrupa kendine baksın

Erdoğan'dan operasyon çıkışı: Avrupa kendine baksın

GÜNDEM Haberleri

"Yaşananlar, normalleşmedir. Hukuk, hiçbir masumun ceza almasına müsaade etmeyecektir. TÜBİTAK da yargı da paralelden temizlenecek"

Devletin zirvesinden, 14 Aralık operasyonuna ilk yorum… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, önce TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışına, ardından da 'kriptolu paralel dinleme skandalı'nın merkezi TÜBİTAK'ta TÜRKSAT 6A Haberleşme Uydusu Projesi'nin imza törenine katıldı. İki konuşmasının da nbsp;merkezine paralel yapıyla mücadeleyi koyan Erdoğan, 14 Aralık operasyonuna tepki gösteren AB'ye de sert çıktı. "Bir süredir Türkiye ekonomisine yönelik sistematik algı operasyonu yürütülüyor. TÜPRAŞ'ın hiçbir yalana itibar etmeden bu büyük yatırımı gerçekleştirmesi, o çevrelere verilmiş en büyük cevaptır" diyen Cumhurbaşkanı özetle şunları söyledi: "Kuyruğuna basıldığı için ortalığı velveleye verenlere bakmayın. Yaşananlar normalleştirme sürecidir. Dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve tamamen hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında, içeride ve dışarıda insafı aşan tepkiler sergileniyor. nbsp;
AB MÜDAHALE ETMEYE KALKMASIN
Düşünebiliyor musunuz, adım atıldığı anda AB'den hemen açıklama geliyor. Bu adımın ne olduğunu biliyor musunuz? 'Acaba AB ne der, AB bizi alır mı almaz mı?', böyle bir derdimiz yok. Aklınızı kendinize saklayın. AB Sabancı Grubu'nun kardeşini işyerinde katleden Fehriye Erdal'ı bir kapıdan alıp bir kapıdan bırakanlar hukuk adına cevap verebilir mi? Avrupa'da nbsp;7 vatandaşımız, evleri kundaklanarak öldürüldü, failler hakkında hala cevap yok. Terör örgütüyle ilgili 'açtığımız 4 bin dava var' diyorlar. Netice yok. Kusura bakmayın, AB ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlarla ilgili, hukukun attığı adıma müdahale etme yetkisi aramasın, işine baksın.
Hakim ve savcılarımızın korkutulmasına fırsat vermeyiz. Her adım hukuk içinde atılacak. Normalleşen hukuk sistemi hiçbir masumun ceza almasına müsaade etmeyecektir. Yapanın yanına kar kaldığı zamanlar sona ermiştir. 17 yıl iki gözü görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp içeri alanlar bunlardı. Bunların bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler. Basın özgürlüğü diyorlar alakası yok.
Haberler nasıl yaylıyor görüyorsunuz değil mi? Örgüt olmasanız bunu nereden bileceksiniz? Bazıları, 'buradan bizi alamazlar' diye gazetelerinde beklemeye başladılar. Zannediyorum bir ikisi kaçıverdi bu arada. Eğer dürüstseniz durun. Çağırıldığınızda da gelin teslim olun. İhanet suçlarını çok iyi biliyorlar. Şov araçlarını da iyi kullanıyorlar. Başlarına gelecek olanı biliyorlar. nbsp;
UR TAM TEMİZLENEMEDİ nbsp;
Bugün TÜBİTAK bünyesinde faaliyet gösteren araştırma merkezleri takdire şayan başarılar ortaya koyuyor. Bilim-teknoloji geliştirme çalışmalarının artması için büyük gayret içinde olduk. Ancak bir urun bu kurumu içten içe çürütmeye başladığını gördük. Nasıl sırtımızdan hançerlendiğimizin en büyük delili işte bu tiplerdir. Bilimsel çalışma yapsın diye alınan elemanlar cumhurbaşkanını, şahsımı, genelkurmay başkanımızı, anayasa mahkemesini, bakanlarımızı dinlemek için sinsice çalıştı. Bilgileri nerede kullandıkları, kimlere servis ettikleri, sattıkları, peşkeş çektikleri soruşturuluyor. Evet bunlar soruşturulmuyor, soruşturulamıyordu. TÜBİTAK içine sızmış bu hainler, yargıya sızmış haşhaşiler tarafından korunuyordu. Hamdolsun TÜBİTAK arındırılıyor, tam temizlendi demiyorum. Temizleneceğinin umudu içindeyim. Aynı şey yargı için de geçerli."
SAVUNMA SANAYİMİZİ DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTARACAĞIZ
TÜBİTAK'ta "Parmak ucu kadar şey yapıp dünyanın parasını kazananların yanında biz niye halledemiyoruz?" diye soran Erdoğan cevabı da kendi verdi: "Bu bir özgüven meselesidir. Biz yaparız, dememiz lazım. TÜRSAT 6A, bizi uzay sanayiinde yeni bir safhaya çıkaracak. Şimdi bu doğrultuda faaliyet gösterecek ülkemizin en büyük teknoparkını kuruyoruz. 2023'te özellikle savunma sanayiimizi dışa bağımlılıktan kurtaracak kırılma noktası olacak."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...