Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bülent Arınç açıkladı: Operasyonda 32. isim yok

Bülent Arınç açıkladı: Operasyonda 32. isim yok

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Davutoğlu başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Soruları da cevaplandıran Arınç özetle şunları söyledi:
-(14 Aralık operasyonu): "Bu siyasi bir süreç değil, hukuki bir yargı sürecidir. Burada kolluk kuvvetlerinin bir şekilde kullanılmış olması, esasen bu sürecin gereğidir. Soruşturmayı savcılar yapar, mahkemeler değerlendirir.
-(Listede Fethullah Gülen var mı?): Bu soruşturma kapsamında, 31 isimden müteşekkil bunlara yönelik olarak silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik, iftira suçlarından ifadeleri alınmak üzere şüpheli sıfatıyla gözaltına alınma talimatı verilmiştir. Burada bir 32. isim yok"
-Hiç kimsenin Türkiye'de suç işleme imtiyazı yok. Yani 'falan meslekten olursa güle güle işleyebilir', 'falan meslekten olursa hemen gözaltına alın ve hesabını görün.' Böyle bir mantık 5. dünya ülkelerinde olur ama hukuk devleti olan Türkiye'de buna kimse rıza göstermez.
-Bu sürece hiçbir siyasi etki dahil edilmemiştir. Yani bizim, hükümet olarak veya herhangi bir bakanımızın imzasıyla veya talimatıyla böyle bir süreç başlamamıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...