Binali Yıldırım: Erdoğan gölge kabine kurmuyor

Binali Yıldırım: Erdoğan gölge kabine kurmuyor

GÜNDEM Haberleri

"Köşkteki yapılanmayı 'gölge kabine' olarak değerlendirmek haksızlık olur" diyen Yıldırım, Cumhurbaşkanının hükümeti yönlendirme görevi olduğunu söyledi

TBMM'de gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı özel danışmanı Binali Yıldırım, köşkteki yeni yapılanmanın detaylarını anlattı. Yapıyla alakalı 'gölge kabine' eleştirilerine cevap veren Yıldırım, "Cumhurbaşkanı kendisine lojistik destek verecek bir yapı oluşturuyor. Bu hükümete bir alternatif değildir. Gölge kabine olarak değerlendirilmesi haksızlık olur" ifadelerini kullandı. Yeni yapının detaylarına da değinen Binali Yıldırım şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı ofisi yeniden yapılandırılıyor. Cumhurbaşkanının her zaman hükümeti belli konularda yönlendirmesi görevi var. Bu görevi yaparken bazı bilgilere sahip olmalıdır. Çözüm süreci ile ilgili diyelim ki, bazı işler beklendiği gibi gitmiyor ya da hızlı ilerlemiyor, bunları hükümetle ve başbakanla paylaşmasını müdahale olarak değerlendirmek doğru değil. Türkiye'de 20 milyon seçmeninin desteği ile gelen Cumhurbaşkanı 'Ben bir şeye karışmıyorum' diyemez." Hâlihazırda filli yarı başkanlık sisteminin işlediğini kaydeden Yıldırım, "Anayasa'daki cumhurbaşkanlığı sisteminin yarı başkanlıktan tek farkı, cumhurbaşkanının parlamentoyu fesih yetkisi olmamasıdır. Şu andaki fiili durum yarı başkanlık sistemidir" dedi. Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında bir çatışma olduğu söylentilerine de değinen Binali Yıldırım, "Böyle bir beklenti içerisinde olanlar var ama ben buna ihtimal vermiyorum" dedi.
Yücel Kayaoğlu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...