Avustralya'daki baskın 16 saat sürdü

Avustralya'daki baskın 16 saat sürdü

DÜNYA Haberleri

Sidney'de bir kafeye baskın düzenleyen saldırgan, en az 10 kişiyi 16 saat boyunca rehin aldı. Rehine krizi polis operasyonuyla sona erdi.

Avustralya'nın Sidney kentinde büyük bir rehine krizi yaşandı. Sidney'in finans merkezi sayılan Martin Place'de Lindt isimli kafeye yerel saatle 09.45'te gelen saldırgan, kafedeki 10'dan fazla kişiyi rehin aldı. Saldırganın, başına Arapça yazılar bulunan bandaj taktığı, ayrıca kafeteryanın camına, üzerinde Arapça yazılar bulunan siyah bir bayrak astığı görüldü. Büyük paniğe yol açan baskından birkaç saat sonra 5 rehine kafeden çıktı. Bunların kaçarak mı kurtulduğu yoksa serbest mi bırakıldığı belli değil. nbsp;
Sidney Polisi, Lindt Cafe çalışanlarını ve müşterilerini rehin alan kişinin, cezaevinden kefaletle serbest bırakılan İran kökenli Man Harun Monis olduğunu bildirdi. İran doğumlu kişinin, eski karısını öldürmekten cezaevine girdiği ve cinsel tacizle de suçlandığı ifade edildi. Monis, yurt dışında ölen Avustralyalı askerlerin ailelerine gönderdiği nefret mektuplarıyla tanınıyor. Ağır silahlarla donatılmış polis ekipleri, baskından 16 saat sonra kafeye operasyon düzenledi. Operasyon sonrası bazı rehinelerin kaçtığı, 2 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralı olarak kafeden çıkarıldığı görüldü. nbsp;
BİR BASKIN DA BELÇİKA'DA
Belçika'nın batısındaki Gent kentinde de silahlı 4 kişi bir eve baskın düzenledi. Gent savcılık sözcüsü Annemia Serlippens, "Bunun terör saldırısı ya da IŞİD'le bağlantılı olduğu yönünde herhangi bir bulgu olmadığını vurgulamak istiyoruz" açıklamasını yaptı. Çevrede yoğun güvenlik tedbirleri aldıktan sonra eve giren polis, 3 kişiyi gözaltına aldı. Olayın uyuşturucu çetelerinin hesaplaşması olabileceği ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...