Rastgele vitamin almak hasta ediyor

Rastgele vitamin almak hasta ediyor

SAĞLIK Haberleri

Vitamin eksikliği tesbit edilen kişilerin kendi isteğine bağlı olarak değil doktor kontrolünde ek vitaminleri alması gerektiği bildiriliyor.

Sağlıklı yaşamak, hastalıklardan korunmak ya da enerji kazanmak için alınan vitaminlerin bilinçsiz kullanımının başka hastalıklara davetiye çıkardığı bildiriliyor. Düzgün beslenen sağlıklı kişilerin ek vitamin almalarına gerek olmadığını söyleyen Memorial Ataşehir Hastanesi Dahiliye Bölümü'nden Prof. Dr. Birsel Kavaklı, "Ancak kişinin vitamin eksikliği varsa isteğine bağlı olarak değil doktor kontrolünde ek vitaminleri alması gerekmektedir. Çünkü bilinçsizce tüketilen A vitamini karaciğer bozukluğuna; C vitamini, böbrek taşına ve mide rahatsızlıklarına yol açabilmektedir" dedi. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda ilk başvurulan C vitamini olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kavaklı, "Ancak yüksek dozda ve uzun süre C vitamini alınması oksalat taşları oluşturabilmektedir. Ayrıca C vitamininin mide asidini artırdığı ve midenin saldırgan faktörlerinden biri olduğu da bilinmektedir. Kansız hastalarda demir ilacı ile birlikte C vitamini alınması önerilir; ancak demir birikimi olan hastalarda C vitamini önerilmemektedir" dedi.
ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...