Bir milyon makaleye 'tek tıkla' ulaşılabilecek

Bir milyon makaleye 'tek tıkla' ulaşılabilecek

YAŞAM Haberleri

Akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler 1 milyon makaleye tek tıkla ulaşabilecek.

Araştırmacıların daha etkin ve verimli makale taraması yapabilmelerini sağlamak isteyen Milli Kütüphane, 91 yıllık makale künyeleri arşivini elektronik ortamda birleştirdi. Dünya standartlarına uygun olarak yeniden tasarlanan Milli Kütüphane'nin web sayfasındaki elektronik veri tabanları zenginleştirildi ve online üyelik sistemleri yenilendi. nbsp;Etkin ve verimli makale taramasında etkin olan ve araştırmacıların ana kaynağa ulaşmasında rehberlik yapan bibliyografyalar konusunda kapsamlı ve ayrıntılı bir çalışma yapıldı. 1995 yılından bu yana oluşturulan Türkiye Makaleler Bibliyografyası ile 1923- 1999 yıllarını kapsayan Cumhuriyet Dönemi Makaleler Bibliyografyası üzerinde yapılan çalışma sonucunda "1923'ten Günümüze Makaleler" sloganı ile 5 bin dergide yayınlanan 1 milyona yakın bilimsel makale tek bir ara yüzden taranabilir hale getirildi.

Milli Kütüphane tarafından hazırlanan yeni kullanıcı ara yüzü ile yazar, konu, makale, dergi adı gibi filtrelemeler çok etkin ve verimli bir şekilde kullanıcının hizmetine sunuldu. Araştırmacılar, yeni teknolojiler dikkate alınarak hazırlanan yazılım ve sunucu altyapısı ile daha hızlı arama sonuçları elde edilebilecekler. Böylece günler süren aramalar, kısa süre içerisinde tamamlanabilecek. nbsp;Ayrıca seç ve paylaş özelliği ile de araştırmacılara kendi listelerini oluşturma imkanı sağlandı.
DAMLA PEKER/TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...