IŞİD vahşeti! Gözlerinin önünde kocalarını öldürdüler

/ Kaynak: İHA
IŞİD vahşeti! Gözlerinin önünde kocalarını öldürdüler

GÜNDEM Haberleri  / İHA

IŞİD'in saldırıları sonucu kaçarak Batman'a yerleşen Yezidiler, yaşadıklarını anlatarak IŞİD'in eşlerini gözlerinin önünde öldürdüğünü söyledi.

Batman'a gelip belediyeye ait belediye spor tesislerine yerleşen, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 300 Yezidi, IŞİD terörünün biran önce yurtlarını terk etmesi için dua ediyor. Belediyenin kendilerine açtığı tesislerde kalan kadınların çoğu savaşta kocalarını, çocuklarını, birçoğu ise babalarını kaybetti.
Yaşanan savaşta kocasını ve çocuklarını kaybeden Fatima Derzan, Türkçe bilmediği için yaşadıklarını Kürtçe anlattı. IŞİD'in kocasını gözünün önünde öldürdüğünü ve yaşananların kendisini olumsuz etkilediğini belirten Derzan, "IŞİD bizi kocasız çocuklarımızı babasız bıraktı. Biz Şengal'de 1 hafta boyunca savaşın ortasında kaldık. Yaşanan savaş birçok akrabamızın ölüme neden olurken birçok kadın ise IŞİD örgütü tarafından rehin alındı. Dünya bizim sesimize kulak vermedi. Buraya zor durumlarda geldik. Şu an burada kalan birçok kadın kocasız birçok çocuk ise babasız. Hayat mücadelesi veriyor" dedi.
"EŞLERİMİZ GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ"
Yezidi kadınlardan Asmar Erdir ise, birçok kadının IŞİD tarafından rehin alındığını ve köle olarak kullanıldığını belirterek, yaşadıkları zorlukları hayatları boyunca unutamayacaklarını söyledi. Kadınların köle gibi kullanıldığını ifade eden Erdir, "Kocalarımız ve erkek çocuklarımız gözümüzün önünde vahşice öldürüldü. Biz bunları gözümüzle gördük. Ama kimse bizim sesimize kulak vermedi. Yaşadıklarımızı sadece Allah bilir. Biz şimdilik buradayız ancak her gün dua ediyoruz. Bize yapılan bu zulmün bir gün bitmesini bekliyoruz" diye konuştu.
39 AİLE 3 KATLI TESİSTE KALIYOR
Batman'a yerleşen yaklaşık 39 aile günlük ihtiyaçlarını kısıt imkanlarla yerine getirmeye çalışıyor. Banyo ve temizlik konusunda sorun yaşayan Yezidiler çamaşırlarını elde leğende yıkayıp tesislerin bahçesinde bulunan ağaçlara asıyor. Erkekler saç traşlarını aldıkları makinelerle kendileri yapıyorlar.
İnsan Hakları Derneği Batman Şube üyesi Abdullah Mehmetoğlu, yaklaşık bir yıldır tesislerde yaşayan Yezidilerin zor şartlar altına yaşadıklarını belirterek, onların çektikleri zorluklara her gün şahitlik ettiğini sözlerine ekledi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...