Çevre Bakanları İstanbul'da toplanacak

/ Kaynak: İHA
Çevre Bakanları İstanbul'da toplanacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Türkiye'nin de üye olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 5. Çevre Bakanları Toplantısı, İstanbul'da düzenlenecek.

Toplantı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin başkanlığında üye ülkelerin bakanları veya heyet başkanlarının katılımı ile gerçekleşecek.
17 Aralık 2014 tarihinde İstanbul Dedeman Otel'de saat 08.00'de açılış konuşmaları ile başlayacak olan 5. Çevre Bakanları Toplantısı'nda İklim Değişikliği ve Yeşil Ekonomi konulu İstanbul Deklarasyonu'nun kabul edilmesi bekleniyor.
Toplantıya Türkiye'nin yanı sıra EİT üyesi olan Afganistan, Azerbaycan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan ve Tacikistan temsilcileri katılım sağlayacaklar.
17 Aralık 2014 tarihli Bakanlar Toplantısına üye ülke karar vericilerinin yanı sıra, gözlemci sıfatı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (UNESCAP), Birleşmiş Milletler Doğal Afet Risk Yönetimi Ofisi (UNISDR), D8, EİT Bilim ve Sanayi Enstitüsü, EİT Ticaret ve Kalkınma Bankası, Küresel Çevre Fonu (GEF), Türk-Alman İşbirliği (GIZ), Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA), Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (BSEC) ile İslami Kalkınma Bankasının üst düzey yöneticileri, EİT üyesi ülkelerin Türkiye'deki büyükelçileri davet edildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...