Çarşı için ara karar verildi

/ Kaynak: İHA
Çarşı için ara karar verildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gezi Parkı davasında Çarşı grubu için mahkeme ara kararını verdi

Beşiktaş'ın taraftar gurubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, 'darbe' suçlamasıyla açılan 'Gezi Parkı' davası 2 Nisan tarihine ertelendi. Mahkeme heyeti savunmasını yapan sanıkların adli kontrol uygulamalarını da kaldırdı.
Çarşı üyelerinin de aralarında yer aldığı 'Gezi Parkı' davasına sabah saatlerinde İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine başlanmıştı.
Sanık isimlerden Erdem Işık'ın avukatı, müvekkilinin evinde ele geçirildiği belirtilen pet şişenin esrar içiminde kullanılan düzenek olduğunun polis tutanağında ifade edildiğini, iddianamede ise bomba düzeneği olarak geçtiğini kaydetti. Mahkeme heyeti tutanağı tutan polislerin tanık olarak dinlenmesi talebini de kabul etti. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman ve eski başkan Yıldırım Demirören'in tanık olarak dinlenmesi talebi ise mahkeme heyeti tarafından reddedildi.
Sanıkların savunmalarının ve avukatların beyanlarının alınmasının ardından davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme duruşmayı 2 Nisan'a erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Gezi' olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın kurucularından 'Sarı Cem' lakaplı Cem Yakışkan ile grubun önde gelen isimlerinden Deve Erol lakaplı Erol Özdil, Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, Hakan Tezel ve Ayhan Güner'in de aralarında bulunduğu 35 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından hazırlanan iddianamede 9 poliste müşteki olarak yer verilmişti.
Demokratik tavır koymaya yönelik iyi niyetli gösteriler olarak başlayan 'Gezi Parkı' eylemlerinin, marjinal grupların katılmasıyla bir süre sonra amacından çıktığı ifade edilen iddianamede Çarşı Grubu liderlerinden Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç'in taraftar grubunu Taksim Gezi Parkı'na yönlendirerek kitlenin eyleme katılmasını sağlamaya çalıştıkları öne sürülmüştü.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...