Ruhani, Suriye Başbakanı'nı kabul etti

Ruhani, Suriye Başbakanı'nı kabul etti

DÜNYA Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, Tahran'da temaslarda bulunan Suriye Başbakanı Vail Nadir el-Halki'yi kabul ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Ruhani, kabulü sırasında yaptığı açıklamada, "Suriye'nin teröristler karşısındaki direnişi, bu ülkenin egemenlik ve bağımsızlığına karşı duranlara mali ve askeri yardımlarla direniş hattını kıramayacakları, meşru bir hükümeti deviremeyecekleri dersini verdi" ifadesini kullandı.
Suriye halkı ve ordusunun 4 yıl boyunca komplolar ve büyük bir savaş karşısında çok iyi bir mücadele sergilediğini kaydeden Ruhani, "Bugün dünya kamuoyu Suriye halkı ve ordusunun terörist gruplar ve yabancı menşeli komplolara karşı mücadele ettiği gerçeğini anladı. Suriye meselesi sadece diyalog ve iç siyasi müzakereler çerçevesinde çözülebilecektir" değerlendirmesinde bulundu.
Ruhani, İran'ın temennisinin "Suriye'de istikrar ve güvenin tekrar tesis edilmesi ve Suriyeli mültecilerin vatanlarına dönmeleri" olduğunu belirterek, Tahran ve Şam'ın, enerji, ulaştırma, maden ve tarım alanlarındaki işbirliğini artırabileceğini kaydetti.
Halki de Suriye halkı ve hükümetinin, 4 yıldır ülkelerine dayatılan zalim savaşta kendilerini destekleyen İran'a minnettar olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...