Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Süper Lig'de Ronaldo kadar gol atan yok

Süper Lig'de Ronaldo kadar gol atan yok

SPOR Haberleri

Almeira maçında 2 gol birden atan C. Ronaldo ulaşılması güç bir istatistiğin sahibi oldu.

Bu sezon çıktığı 15. lig karşılaşmasında 25. golünü atan Cristiano Ronaldo, Avrupa'nın 6 büyük ligindeki takımların %75'inden daha fazla gol atma başarısı gösterdi. Ronaldo, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya, Fransa ve Portekiz'de mücadele eden toplam 116 takımın 88'ini geride bırakırken, 4'üyle de aynı sayıda gol atma başarısı gösterdi. Bundesliga'da 13,Premier Lig'de 15,La Liga'da 16, Ligue 1'de 16, Serie A'da 16 ve Portekiz'de 16 takımı geride bırakan Ronaldo, performansıyla İspanya Ligi'nin bir sezonda en fazla gol atan futbolcusu unvanının sahibi olan Messi'yi de (50 gol) tehdit ediyor.

SÜPER LİG BİR RONALDO ETMEDİ

Crıstıano Ronaldo'nun bu performansı Real Madrid'i gol ortalaması konusunda da Avrupa'nın zirvesine taşıdı. Eflatun beyazlı ekip 15 maçta attığı 55 golle 3,66'lük ortalama yakalayarak en golcü takım unvanının da sahibi oldu.

Süper Lig'de 13 hafta geride kalırken 18 takımdan hiçbiri Cristiano Ronaldo'yu yakalamayı başaramadı. Bursaspor attığı 23 golle Süper Lig'in en golcü takımı durumunda bulunurken, ligin dibinde bulunan Balıkesirspor ve Çaykur Rizespor'un toplamı bile Cristiano Ronaldo'ya yetişmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...