ABD Senatosu'ndan onay geldi

/ Kaynak: AA
ABD Senatosu'ndan onay geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Senatosu Blinken'ın Dışişleri Bakan Yardımcılığını onayladı

ABD Senatosu, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Dışişleri Bakan Yardımcılığına aday gösterilen Tony Blinken'ın adaylığına onay verdi. Blinken'ın adaylığı Senato Genel Kurulu'nda ele alındı. Yapılan oylamada, bundan önce Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı olarak görev yapan Blinken'ın Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yardımcısı olması 38'e karşı 55 oyla kabul edildi. ABD Senatosu'nda, yönetime özellikle dış politikada sert eleştiriler yönelten Kongre'deki etkili isimlerden eski ABD başkan adayı Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Blinken'ın onaylanmasının ABD ordusuna hizmet edenleri tehlike ile karşı karşıya bıraktığını söyledi.
McCain, "Benim görüşüme göre, (Blinken) o sadece niteliksiz değil, aynı zamanda bu başkanın (Obama) yaptığı en kötü seçimlerinden biri. O, Amerika'yı daha güvenliksiz kılan başarısızlığa uğramış dış politikanın parçasıydı" yorumunda bulundu.
McCain, geçtiğimiz günlerde Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde Blinken'ın adaylığının oylanacağı sırada da süreci bloke etmişti.

-Obama, onaylamadan memnun-

Öte yandan, ABD Başkanı Barack Obama da yazılı açıklamasında, Blinken'ın adaylığının Senato'da onaylanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Obama, kamu hizmetinde uzun süredir bulunan Blinken'ın ABD'nin dış politika önceliklerinde olağanüstü bütünlük, kararlılık ve kapsayıcılık gösterdiğini kaydetti. Blinken'a Beyaz Saray'daki dostluğu ve danışmanlığı için teşekkür eden Obama, yeni süreçte de onunla çalışmayı sürdürmeyi istediğini bildirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...