Kapadokya'da balon düştü, ölü ve yaralılar var

/ Kaynak: DHA
Kapadokya'da balon düştü, ölü ve yaralılar var

YAŞAM Haberleri  / DHA

Nevşehir Kapadokya'da Göreme turu için havalanan balon düştü. Feci kazada ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Kapadokya'da tur için havalanan balon düştü, olayda 1 kişi yaşamını yitirdi, yaralılar var...Sabah yolcularıyla Göreme turu için havalanan Atmosfer Balonculuk Şirketi'ne ait balon saat 08.15'te Güvercinlik Vadisi üzerine geldiğinde henüz bilinmeyen nedenle düştü.Balondakiler ve görgü tanıkları 112 Acil Servis ve güvenlik güçlerini arayarak olayı bildirdi. Bölgeye jandarma ekipleriyle sağlık görevlileri sevk edildi. Nevşehir'de, bu sabah Göreme turunda düşen balonda bulunanlardan Çinli turist Tang Yi ölürken, yaralanan 9 kişi Nevşehir Devlet Hastanesi ile bu ketteki 2 özel hastanede tedaviye alındı. nbsp;Balondakilerin Çinli ve Malezyalı turistler olduğu, yaralılardan Malezyalı bir turistin durumunun ağır olduğu belirtildi.
##tgvideo##
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Karadağ bölgesinde ani rüzgar değişimi nedeniyle sert iniş yapan balonda hayatını kaybeden turistin, Çin uyruklu Tang Yi olduğunu söyledi.
Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sabah Göreme'den havalanan özel bir şirkete ait iki balonun ani rüzgar değişimi nedeniyle Karadağ bölgesinde sert iniş yaptığını söyledi.
Balonlardan birindeki kazada Tang Yi isimli Çinli turistin hayatını kaybettiğini, yaralanan Çin ve Malezya uyruklu 6 turistin de kentteki hastanelerde tedavi altına alındığını belirten Ceylan, "Yaralıların hayati tehlikeleri yok. Konuyla ilgili olarak hem adli soruşturma başlatılmış olup hem de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatılmıştır" dedi.
Kapadokya'da balon düştü, ölü ve yaralılar var
Yaralanan turistlerin isimleri açıklandı
Nevşehir'in Avanos ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen balon kazasında Çin vatandaşı Tang Yi hayatını kaybetmişti. Pilot Murat Yerkalan'ın kullandığı sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucunda, pilot ile birlikte balonda bulunan Eray Duvarcıoğlu, Oğuzhan Sırt, Datin Junivati İntiahmat, Nur Binti Suşela, Demir Raja, Takashi Temura,Thamit Selvi Pomat Haran, Turapa Varatharjan, Zıhang Zining, Chih Haoyuan yaralandı.
Kapadokya'da balon düştü, ölü ve yaralılar var

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...