Batı'nın iki yüzü!

Batı'nın iki yüzü!

DÜNYA Haberleri

Batı'nın kendi içinde yaşanan demokrasi ihallerini görmezden gelip diğer ülkelere demokrasi dersi vermesi onun ikiyüzlülüğü gözler önüne seriyor.

İşte Batı için utanç verici on bir olay: nbsp;

DARBECİ SİSİ'YE DESTEK!

3 Temmuz Mısır darbesinde Amerika, Avrupa'dan ses çıkmadı. Hatta Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ile AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherina Ashton defalarca Kahire'ye gidip darbe lideri Sisi'yle müzazekere masasına oturdu. Onlar, Sisi ile pazarlık yaparken aynı günlerde asker ve polis Kahire sokaklarında darbe karşıtı gösteri yapan sivilleri katlediyordu.

BEBEK KATİLİ İSRAİL'İN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ nbsp;

İsrail, 6 Temmuz 2013'te Gazze'ye saldırdı. 52 gün boyunca havadan ve karadan Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail'in kanlı saldırılarında 2 binden fazla Filistinli can verdi. 52 gün boyunca Amerika her fırsatta İsrail'in kendini savunma yalanından bahsetti ve saldırılara arka çıktı.

Batı'nın iki yüzü!

BM İSRAİL'E SES ÇIKARAMADI

İsrail, Gazze'de BM'in okullarına bomba yağdırdı. Hem 2009'daki katliamlarda hem de geçen yaz yapılan son saldırıda Filistinli sivillerin evleri yıkıldığı için sığındıkları BM'e ait okul binaları bombalandı. İsrail 2009'daki süreçte o okullara fosfor bombası da atmıştı hem de fosfor bombalarıyla yapılan o saldırının görüntüleri yayınlanmıştı. Ancak BM'e yapılan bu saldırılarda bile Batı'dan ses çıkmadı.

Batı'nın iki yüzü!

MESCİD-İ AKSA OLAYI

İsrail, Ekim ve Kasım aylarında Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya saldırdı. Mescid-i Aksa'nın kapılarına kilit vuruldu, kadınlar dövüldü, caminin içerisine gaz bombaları atıldı. Bir ibadethaneye hem de Müslümanlar için Mekke ve Medine'den sonra en önemli üçüncü kutsal mekan olma özelliği taşıyan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar görmezden gelindi.

Batı'nın iki yüzü!

UYGUR VE HONG KONG'A KARŞI FARKLI TAVIR

Hong Kong'da yaşanan olayları 'demokrasi talebi' olarak niteleyen Batılı ülkeler, Çin yönetimindeki Doğu Türkistan'da yapılan zulme göz yumuyor. Uygur Müslümanları'nın insan hakları ve demokrasi mücadelesini görmezden gelen Batı, Hong Kong için dünyayı ayağa kaldırmıştı.

Batı'nın iki yüzü!

HAMBURG OLAYLARINA KARŞI SESSİZLİK

Almanya'nın Hamburg kentinde 2013 yılının Kasım ayında patlak veren şiddet eylemleri yaşandı. Eylemciler, bir kültür merkezinin yıkımına karşı çıkarak harekete geçince polis karşılık verdi. 2014'ün ilk haftalarında da devam eden olaylar sırasında bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Eylemcilere sert müdahalede bulunuldu, çok sayıda gösterici göz altına alındı. Ama AB, bu olaylara karşı sessizliğini korudu.

Batı'nın iki yüzü!

ESAD'A KARŞI BİR TAVIR YOK nbsp;

Suriye'de Mart 2011'de başlayan katliam sürecinde Amerika ve AB yine sessiz kaldı. Sorulduğunda "Esad gitmeli, saldırılar durmalı, siviller ölmemeli" gibi açıklamalar yapıldı. İş, Esad'ı durdurmaya geldiğinde ise Amerika ve Batı her seferinde geri durdu. En son 2013 Eylül ayında Amerika, kimyasal silahları gerekçe göstererek Suriye'ye sınırlı da olsa bir müdahale planını kesinlikle hayata geçireceklerini açıkladı ancak günler sonra müdahale planı rafa kaldırıldı.

Batı'nın iki yüzü!

FERGUSON EYLEMLERİ

Amerika'nın Missouri eyaletine bağlı St. Louis kentindeki Ferguson kasabasında siyahi bir şüpheli polis tarafından öldürüldü. Olaylar protesto edilirken polisin oldukça sert müdahalesi vardı. Sonuçta şüpheliyi öldüren polis ceza almadı bunun üzerine olaylar daha da büyüdü. Aynı süreçte polis bir çok kez başka şüphelileri de yargısız infazla öldürdü hatta içlerinden biri oyuncak tabancasıyla parkta oynayan 12 yaşındaki bir çocuktu. Bu arada göz altındaki bir kişi de polisin darbı sonucu hayatını kaybetti, o olaydaki polis de suçsuz bulundu. Tüm bu gelişmeler Batı medyası ve resmi makamları tarafından sessizlik içerisinde takip edildi.

Batı'nın iki yüzü!

LONDRA AYAKLANMASI

7 Ağustos 2011'de Londra'da bir kişi polis tarafından öldürülünce halk ayaklandı. Londra merkezli olaylar kısa sürede İngiltere'nin diğer kentlerine de yayıldı. Günlerce devam eden olaylar sırasında İngiltere Başbakanı David Cameron, sosyal medyayı yasaklama tehdidinde bulundu. Ortada ciddi bir polis şiddeti varken, Batı yine bu olayları görmezden geldi.

Batı'nın iki yüzü!

1 MAYIS EYLEMLERİ

Her 1 Mayıs'ta Avrupa'da başta Almanya olmak üzere bir çok ülkede yapılan gösterilerde çatışmalar çıkıyor, bu çatışmalara polisin müdahalesi ise çok sert oluyor. Türkiye'deki 1 Mayıs olaylarına odaklanan Batı medyası ve hükümetleri, kendi ülkelerinde yaşanan polis şiddetini ise ısrarla görmezden geliyor.

Batı'nın iki yüzü!

BATI MEDYASININ ALGI OYUNU

Türkiye'deki Gezi olayları ve paralel yapıya yönelik operasyonda Amerika ve Avrupa medyasıyla Amerikan yönetimi ve AB'den tepkiler gelirken benzer durum bazı ülkelerde de geçerli oluyor. Örnek olarak Brezilya'daki halk olayları ya da Kiev'deki Batı destekli yönetim değişikliğinin ardından Rus yanlılarının ayaklanması gibi. Amerika ve Avrupa, tıpkı Türkiye'de olduğu gibi Brezilya ve Ukrayna'da yaşananları işine geldiği gibi yansıtıyor ve ona göre tepki veriyor.

KAYNAK: A HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...