Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den Filistin'e veto sinyali

ABD'den Filistin'e veto sinyali

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalini iki yıl içinde sonlandırmasını öngören BMGK taslağıyla ilgili temkinli konuştu

Londra'da gazetecilere açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Bir çoğumuz bu konunun aciliyeti olduğunu düşünüyoruz, ancak bölgedeki bu sıkıntı durumla ilgili atılacak adımları aklıselim biçimde iyi hesap ederek atmalıyız" dedi.
Kerry'nin Londra'da görüştüğü Filistin Müzakerecisi Saeb Erakat da ABD Dışişleri Bakanı'nın kendisine taslağı veto edeceklerini söylediğini aktardı.
FİLİSTİN İÇİN KRİTİK HAFTA
İsveç'in Filistin'i tanıması ve Avrupa parlamentolarında üst üste Filistin'in tanınmasını isteyen tasarıların kabul edilmesinin ardından soruna Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında çözüm bulunması ihtiyacı artmış durumda.
Filistin, BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) işgalin sonlandırılması için baskı yaparken, bu rüzgârın karşısında durarak Arap ve Avrupa ülkelerini karşısına almak istemeyen Obama yönetimi orta yolu bulmaya çalışıyor.
KAYNAK: SABAH

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...