KYK Bursluluk - Kredi ve Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? 2014-2015

KYK Bursluluk - Kredi ve Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? 2014-2015

YAŞAM Haberleri

KYK kredi- burs ve yurt sonuçları öğrenciler tarafından heyecan ile bekleniyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde…

KYK yurt sonuçları ve KYK burs sonuçları işlemleriniz sonucunda başvuru sonuçlarınıza internet üzerinden erişebilirsiniz. KYK yurt sonuçları ve KYK burs sonuçlarını öğrenmek için uzun kuyruklar beklemeden kuruma gitme zorunluluğu bulunmadan internet üzerinden işleminizi yapabilirsiniz. Henüz KYK yurt sonuçları ve KYK burs sonuçları açıklanmadı. Meraklar içerisinde tüm öğrenciler KYK tarafından gelecek açıklamayı bekliyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan gelecek açıklama ile E-Devlet sistemi üzerinden KYK yurt sonuçları ve KYK burs sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Prof. Dr. Kaymakcan, öğrencilerin KYK burs sonuçları ve KYK yurt sonuçlarını öğrenme işleminden sonra E-Devlet şifresi almaları gerektiğini vurguladı. E-Devlet sistemini kullanabilmek için KYK yurt sonuçları ve KYK burs sonuçları işleminizde E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır.
KYK YURT SONUÇLARI
KYK BURS SONUÇLARI nbsp;
E DEVLET ŞİFRENİZİ UNUTTUYSANIZ TIKLAYINIZ!
E DEVLET ŞİFRENİZ YOK İSE TIKLAYINIZ!
E DEVLET

KYK YURT BAŞVURUSU SONUÇLARI
Bildiğiniz gibi üniversiteyi kazanan öğrenciler için devlet yurt tahsil etmektedir. Veliler genellikle KYK yurtlarını tercih etmektedirler. Bunun nedeni ise KYK yurtlarının hem uygun fiyata kalma olanağı sağlaması hem de güvenlik açısından son derece uygun olmasıdır. KYK yurt başvurusu işlemi için öncelikle KYK'nın resmi sitesine girmeniz ve burada bulunan yönlendirmeleri uygulamanız gerekmektedir. Bu işleminizin sonucunda KYK yurt sonuçları işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. KYK yurtlarında özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, kurum yurtlarında kalıp okulu uzatan artık yıl öğrencileri de kalabilmektedirler.
KYK yurt başvuru işlemlerini yapan bu öğrenciler 2015 yılının imkanları için KYK yurt sonuçlarını merakla beklemekteler. KYK yurtları maalesef herkese çıkmamaktadır. KYK yurtlarında kalabilmeniz için bazı şartlara uygun olmanız gerekmektedir. Bu şartları da KYK'nın resmi sitesinden öğrenebilirsiniz. KYK yurtlarında kalmak için başvurunuzu yaptıktan sonra internet üzerinden KYK yurt sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Yazımızın bu kısmında KYK yurt sonuçları öğrenme işleminizi nasıl yapacağınızı anlatacağız. KYK yurt sonuçları sorgulama işlemi iki farklı yol üzerinden yapılmaktadır. KYK yurt sonuçları sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Dilerseniz E-Devlet şifresi seçeneğini dilerseniz de mobil imza seçeneğini tercih ederek KYK yurt sonuçları sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.
KYK yurt sonuçları Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü başlığı altında E-Devlet sistemi üzerinden verilecektir. E-Devlet; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hizmetine sunulan ve birçok devlet kamu işlemlerinizi uzun kuyruklar beklemenize gerek kalmadan yapabileceğiniz güvenli bir sistemdir. KYK yurt sonuçları için E-Devlet kimlik doğrulama sistemini öğrenmeniz gerekmektedir. E-Devlet kimlik doğrulama sistemi ile KYK yurt sonuçlarına erişebilmek için E-Devlet şifrenizin veya mobil imzanızın olması gerekmektedir. KYK yurt sonuçları işleminizde kullanacağınız E-Devlet şifresi PTT tarafından verilmektedir. Kimliğiniz ile 2 lira karşılığında PTT üzerinden E-Devlet şifrenizi alarak KYK yurt sonuçları sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. KYK yurt sonuçları işleminizde kullanacağınız mobil imza sistemi, GSM operatörünüze bağlı olan mobil imza seçeneğidir. 2015 yılının Ocak ayına kadar açıklanacak olan KYK yurt sonuçları sorgulama işleminiz için E-Devlet şifrenizi veya mobil imzanızı mutlaka almalısınız. Daha önceden de kimlik doğrulama sistemini kullanıyorsanız KYK yurt sonuçları işlemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. nbsp;
KYK yurt sonuçları işleminizde E-Devlet şifrenizi kullanmak için aşağıda sizlerle paylaştığımız bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada KYK yurt sonuçları sorgulama işleminiz için "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayınız. Diğer sayfada T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girmiş olduğunuz bilgilerden emin olduktan sonra KYK yurt sonuçları işleminiz için "Sisteme Giriş Yap" butonuna tıklayınız. nbsp;E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sistemi üzerinden KYK yurt sonuçları öğrenme işleminizi gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.
KYK yurt sonuçları işleminizde mobil imza seçeneğini kullanmak için aşağıda sizlerle paylaştığımız bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada KYK yurt sonuçları sorgulama işleminiz için "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayınız. Diğer sayfada T.C. kimlik numaranızı giriniz. KYK yurt sonuçları işleminizde mobil imza seçeneğinde mobil imzaya bağlı olan cep telefonu numaranızı giriniz. GSM operatörünüzü seçerek KYK yurt sonuçları işleminizi devam edebilirsiniz. Girmiş olduğunuz bilgilerden emin olduktan sonra KYK yurt sonuçları işleminiz için "Sisteme Giriş Yap" butonuna tıklayınız. nbsp;Mobil imza seçeneğiniz ile E-Devlet sistemi üzerinden KYK yurt sonuçları öğrenme işleminizi gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.
KYK BURS BAŞVURUSU SONUÇLARI
KYK bursu, Yurtkur tarafından yüksek lisans doktora master ve üniversite öğrencilerine verilen devlet bursu olarak da bilinen başbakanlık bursudur. 2014-2015 KYK burs başvurunuzu yaptıktan sonra KYK burs sonuçlarının açıklanma aşamasını beklediniz. KYK burs başvurularının tamamlanması ile birlikte 2015 yılının Ocak ayına kadar KYK burs sonuçlarını öğrenebilirsiniz. KYK burs sonuçlarının açıklanması ile birlikte bursu almaya hak kazanan öğrencilerin ödemeleri 201lının Ocak ayının ilk haftasında yapılacaktır.
KYK burs sonuçları Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü başlığı altında E-Devlet sistemi üzerinden verilecektir. E-Devlet; devlet kamu işlemlerinizi uzun kuyruklar beklemenize gerek kalmadan yapabileceğiniz güvenli bir internet sistemidir. KYK burs sonuçları için E-Devlet kimlik doğrulama sistemini öğrenmeniz gerekmektedir. E-Devlet kimlik doğrulama sistemi ile KYK burs sonuçlarına erişebilmek için E-Devlet şifrenizin veya mobil imzanızın olması gerekmektedir. KYK burs sonuçları işleminizde kullanacağınız E-Devlet şifresi PTT tarafından kişiye özel verilen bir şifredir. KYK burs sonuçları işleminizde kullanacağınız mobil imza, GSM operatörünüze bağlı olan imzadır. 2015 yılının KYK burs sonuçları için E-Devlet şifrenizi veya mobil imzanızı mutlaka almalısınız. Zaten kimlik doğrulama sistemini kullanıyorsanız KYK burs sonuçları işlemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.
KYK burs sonuçları işleminiz için E-Devlet sisteminde KYK burs başvurusu sorgulama işlemini kullanmanız gerekmektedir. KYK burç sonuçları için aşağıda sizlerle paylaşmış olduğumuz bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayınız. E-Devlet şifresini kullanarak KYK burs sonuçlarını öğrenmek için açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı giriniz. KYK burs sonuçları için sizin kimliğinize ait olan E-Devlet şifrenizi giriniz. Girmiş olduğunuz bilgilerden emin olduktan sonra KYK burs sonuçları işleminiz için "Sisteme Giriş Yap" butonuna tıklayınız. E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sistemi üzerinden KYK burs sonuçları öğrenme işleminizi gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.
KYK burs sonuçları işleminiz için E-Devlet sisteminden mobil imza seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Mobil imza seçeneği ile KYK burs sonuçları işleminiz için aşağıda sizlerle paylaşmış olduğumuz bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayınız. Mobil imza seçeneğini kullanarak KYK burs sonuçlarını öğrenmek için açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı giriniz. KYK burs sonuçları işleminizde mobil imzanıza kayıtlı olan 10 haneli cep telefonu numaranızı giriniz. GSM operatörünüzü seçiniz. Mobil imza seçeneği ile E-Devlet sistemi üzerinden KYK burs sonuçları öğrenme işleminizi gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...