Diyarbakır'da polise ateş açan gösterici böyle vuruldu

Diyarbakır'da polise ateş açan gösterici böyle vuruldu

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir kişinin öldüğü, bir polisin yaralandığı olaylar polis kamerasına yansıdı.

Sur ilçesinde bir kişinin ölümüne, bir polisin yaralanmasına yol açan izinsiz gösterideki olaylar, polis kamerasına yansıdı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünce dağıtılan görüntülerde, Sur ilçesi Savaş Mahallesi'ndeki Yenikapı, Göçmen ve Köprülü sokak ile Fatih Paşa Mahallesi'ndeki Paşa Hamamı, Büklüm ve Mıgırdiç Margosyan sokakta yol kesen yüzü maskeli silahlı grubun, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yaptığı yer alıyor. Uyarılara rağmen dağılmayarak güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı ile saldıran grubun polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçtıkları görülüyor. Kaçtığı ara sokaktan polise silahla ateş açan yüzü maskeli bir kişinin müdahale sırasında vurulduğu an da kameralara yansıyor. Bu kişinin olayda hayatını kaybeden A.Ç (17) olduğu iddia ediliyor.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN POLİSE SALDIRI AÇIKLAMASI nbsp;
Dün gece saatlerinde Sur ilçesinde bir grubun düzenlediği sokak gösterisine müdahale etmek için olay yerine giden polise silahlı ve el yapımı bombalı saldırıda bir göstericinin polisin açtığı ateş sonucuyla öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Sur ilçesinde, silahlı gruplar tarafından güvenlik güçlerine yönelik uzun ve kısa namlulu silahlarla ve el yapımı patlayıcılarla gerçekleştirilen saldırı eylemine, A.Ç. isimli şahsın öldüğü ve bir güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi. Çıkan olayda göstericinin hastanede hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, "16 Aralık 2014 günü saat 22.00 sıralarında ilimiz Sur bölgesinde başlayan yasa dışı eylemler esnasında eylemci şahıslar tarafından, görevli güvenlik güçlerimize yönelik olarak saldırı eylemleri gerçekleştirilmiştir. Devam eden yasa dışı gösteriler esnasında, 17 Aralık 2014 günü saat 00.30 sıralarında, Savaş Mahallesi Yenikapı Sokak, Göçmen Sokak, Köprülü Sokak ile Fatih Paşa Mahallesi Paşa Hamamı Sokak, Büklüm Sokak, Mıyırdıa Murgasyan Sokak içerisinde saldırı eylemini gerçekleştiren gruba yönelik yapılan müdahale sonucunda ağır yaralanan A.Ç. (17) isimli şahıs, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Şahsın ölümü ile ilgili net bilgiler Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılacak olan otopsi doğrultusunda hazırlanacak rapor sonrası netlik kazanacaktır. Eyleme müdahale eden güvenlik güçlerimizden bir görevli, sol göz alt kısmından ve burnundan yaralanmış olup, personelin hayatı tehlikesi bulunmamaktadır" denildi. nbsp;
##tgvideo##
Açıklamada, göstericilerde çok sayıda silah ve el yapımı bombanın da bulunduğu belirterek, "Silahlı saldırı eyleminin gerçekleştirildiği olay yeri ve çevresinde yapılan çalışmalarda, 20 adet 9 mm çapında MKE yapımı boş kovan, 4 adet 7x65 mm çapında MKE yapımı boş kovan, 1 adet av tüfeği kartuşu, 2 adet av tüfeği kartuş tıpası, 5 adet mermi gömleği parçası, 1 adet deforme mermi çekirdeği, 8 adet mermi çekirdeği nüve parçası, 1 adet alev gizleyen olarak tabir edilen metal parça, 1 adet plastik kabza parçası, 4 adet lateks eldiven, 2 adet kan lekeli ıslak mendil, 6 farklı yerde kan numunesi, 3 adet PVC plastik boru içerisine hazırlanmış patlamamış EYP, 1 adet teneke kutuya hazırlanmış patlamamış EYP, çok sayıda patlamış EYP parçaları, incelemeler yapılmak üzere muhafaza altına alınmıştır. Ayrıca, olay yerinde görevli 3 ekip aracında isabet ve sekme izleri olduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. nbsp;Yaşanan olaya ilişkin olarak soruşturmanın çok yönlü devam edildiği bildirildi.

AA - İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...