BBP ve Rabia Platformu'ndan saldırı açıklaması

BBP ve Rabia Platformu'ndan saldırı açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, BBP lideri Mustafa Destici, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Rabia Platformu'ndan saldırı açıklamaları

MANİSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Pakistan'da, bir okula düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için ilan edilen milli yas nedeniyle Manisa ve ilçelerinde kamu kurumlarında bayraklar yarıya indirildi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, dost ve kardeş ülke Pakistan'ın acısını milletçe paylaştıklarını belirtti. Pakistan ile dostluğumuzun çok eski tarihlerine dayandığını, Kurtuluş Savaşı sırasında da Türkiye'ye yardım ettiğini anımsatan Bektaş şunları söyledi:
"Soma'daki maden faciasında Pakistan 3 gün milli yas ilan etmişti. Pakistan'da çok acı bir olay yaşandı. Bir askeri okula bir terörist saldırı oldu. 148 öğrenci çocuk maalesef öldü. Bu kadar büyük bir olay meydana gelmiş. Türkiye'de de devletimiz de bunu dikkate alarak ulusal yas ilan etti. Bayraklar yarıya indirildi. Duygularımız karşılıklı. İki ülke birbirini seviyor. Ben orada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Tüm Pakistan'ın başı sağ olsun."
Milli yas nedeniyle Soma ilçesinde de kaymakamlık ve belediye binası başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bayraklar yarıya indirildi.

BBP'DEN AÇIKLAMA

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Pakistan'da düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin hayatını kaybettiği okul baskınına ilişkin, "Müslümanların yaşadığı ülkeler güvenli değil. Müslümanların yaşadığı ülkelerde huzur ve barış bırakmadılar" dedi.
Partisinin il başkanlığı binası açılış töreninde konuşan Destici, Pakistan'da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden masum öğrenci ve öğretmenlere Allah'tan rahmet dilediğini söyledi.
Kardeş ülke Pakistan'ın acısını yüreklerinde hissettiklerini vurgulayan Destici, "Bu coğrafya, çok zor bir coğrafya. Pakistan, Afganistan, Hindistan, Ortadoğu, Irak, Suriye ve Filistin'de her gün onlarca, yüzlerce Müslüman hayatını kaybediyor. Müslümanların yaşadığı ülkeler güvenli değil. Müslümanların yaşadığı ülkelerde huzur ve barış bırakmadılar" değerlendirmesinde bulundu.
Destici, emperyalist ve küresel güçlerin, insanlık dışı her türlü uygulamayı yaptığını belirterek, "Biz Müslümanlar da maalesef birbirimizi yemeye ve tüketmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Geçen yıl 17 Aralık operasyonu yaşandığını da hatırlatan Destici, "Maalesef Türkiye'yi yönetenler bunun üstünü kapattılar. Dün de takipsizlik kararına yapılan itirazlar da reddedilince, bu soruşturmalar tamamıyla kapatılmış oldu" dedi.
Türkiye'yi yönetenlerin 17 Aralık sürecini, fırsata, temizlenme ve arınma sürecine dönüştüremediğini ileri süren Destici, tam tersine bunu meydana çıkaranlara karşı bir cadı avı ve korkutma operasyonu gerçekleştirildiğini savundu. Destici, " Üç gün önce 14 Aralık'ta. Biz bu operasyonları böyle görüyoruz. Hukuksuz ve temelsiz, dayanaksız olduğunu görüyoruz" ifadesini kullandı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İzmir'de bugün yapılması planlanan konserin, Pakistan'daki okul baskınında hayatını kaybedenler için ilan edilen milli yas nedeniyle iptal edildiği bildirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bu akşam Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenleneceği bildirilen konser, Pakistan'da 141 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından ilan edilen "milli yas" nedeniyle ertelendi.
Açıklamada, Hüsnü Şenlendirici (klarnet), İsmail Tunçbilek (bağlama) ve Aytaç Doğan (kanun) oluşan Taksim Trio ile Dorantes (piyano), Carles Benavent'in (bas gitar) vereceği konserin 20 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirileceği ve bu akşamki konser için alınan biletlerin o gün de geçerli olacağı belirtildi.

ULUSLARARASI RABİA PLATFORMU'NDAN AÇIKLAMA

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, Pakistan'da düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin hayatını kaybettiği okul baskını gibi olaylar bahane edilerek İslamofobi'nin tırmandırıldığını, İslamofobi ve onu besleyen İslam karşıtı yayın, politika ve eylemlerin antisemitizm gibi suç sayılması gerektiğini belirtti.
İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada, okul baskınında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Pakistan halkına başsağlığı diledi.
"Taliban tarafından yapılan vahşi ve barbarca saldırıyı şiddetle lanetliyoruz" ifadesini kullanan İşbilir, bu saldırıyla, İslam dünyasının kapsamlı bir barış formülü bulması ve uluslararası odakların İslam ülkelerini şiddet sarmalına çekmelerine izin vermemesi gerektiğinin anlaşıldığını kaydetti.
Afganistan'ın işgali ve Pakistan'daki "terörle mücadele" bahanesiyle sivillere yönelik saldırıların şiddet sarmalını kuvvetlendirdiğini anlatan İşbilir, şöyle devam etti:
"Bu saldırıları hiçbir şey haklı çıkaramayacağı gibi, bu kanlı hadisenin sonuçları, bölgedeki radikalizmin sebeplerini görmemize engel olmamalıdır. Bu tür saldırılar bahane edilerek, İslamofobi sistematik bir şekilde tüm dünyada tırmandırılmaktadır. İslamofobi ve onu besleyen İslam karşıtı yayın, politika ve eylemler antisemitizm gibi suç sayılmalıdır. İslam dünyası, kendi sorunlarına kendi çözüm bulana, meşru ve istikrarlı siyasi yapılara kavuşuncaya kadar bu tür eylemler bitmeyecektir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...