Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"17-25 Aralık son tuzaklarıydı"

/ Kaynak: İHA
"17-25 Aralık son tuzaklarıydı"

Politika Haberleri  / İHA

Müezzinoğlu, darbe girişimlerine ilişkin, "İnanıyorum ki milletin iradesine tuzak kuranların, kuzu postuna bürünmüş kurtların son tuzağıdır" dedi.

Sağlık Turizmi Marka Zirvesi, Bilkent Otel Konferans Merkezi'nde gerçekleştirildi. Zirveye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Zeybekci, Türkiye'de son 12 yılda alınan sağlık tedbirleri ile ortalama ömrün arttığını dile getirerek, "Gelecekte ekonomimizle ilgili en önemli gerekliliklerden biri istihdam. Türkiye son 25 yılda yaklaşık yüzde 20'ye yakın nüfusunu kırsaldan kente taşıdı. Önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde nüfusun yüzde 10'u kırsaldan kente göç edecek. Bugün Norveç'te ortalama eğitim süresi 12,4 yıl, Almanya'da 12 yılın üzerinde, Kore'de 11,8 yıl, Türkiye'de eğitim süremiz ortalama 7,4 yıl. Göç alan toplam şehir nüfusumuz, eğitim süremizin bu gerçekliliğine baktığımız zaman bazıları şunu söyleyebilir, 'Ne yani dünyanın yaşlılarına biz mi bakacağız'. Evet biz buna talip olacağız. Şu anda henüz bir kanuni çalışmamız yok ama Ekonomi Bakanlığı ve ilgili bakanlıklar olarak bunu konuşuyoruz, bunu yapmamız gerekiyor diyoruz. Dünyanın 5 bin 500-6 bin avroya mal ettiği hizmeti 3 bin avroya verebiliriz.


TEMENNİSİNİ AÇIKLADI
Sağlık turizminin önemine dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu ise, "Sağlık turizmindeki marka değerlerimizin 5 yıl sonra, 2023 Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde dünyada sağlık alanında markalarıyla söz sahibi olmuş duruma gelebilmeyi temenni ediyorum. Türkiye olarak bu anlamda gerek eğitimimiz, gerek AR-GE, girişimcimiz, sanayicimiz bu alanın çok stratejik ve çok da değerli olması. Hangi koşul olursa olsun en çok tüketilen alan bu alan. Bu alanı Türkiye'nin ve Türk tıp camiasının eğitim alanında bunu çok daha farklı değerlendirmesi lazım. Türkiye'de son 12 yılda yalnız sağlık alanında değil, toplumsal özgüven anlamında bana göre en büyük kazanımı bizim birçok alanda başarılı olabilecek şey özgüvenimizi kazanmış olmamız" şeklinde konuştu.


17-25 ARALIK OPERASYONLARI
17-25 Aralık operasyonuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Bugün 17 Aralık, bu ülkenin milli iradesinin, sandık hukukunu ve istikrarlı hizmetine kuzu postuna bürünmüş kurtların tuzak kurduğu günün 1. yıl dönümü. Bu ülkede birileri medya özgürlüğünü savunuyor, savunmalıdır. Birileri hukukun bağımsızlığını savunuyor, savunmalıdır. Bende savunuyorum. Medya özgürlüğünü de, hukukun bağımsızlığını da, tarafsızlığını da, birileri bu ülkede insan haklarını savunmalı ve savunmalıdır. Ama bu ülkede milli iradeyi, milletin hakkının önüne geçirilerek bunları savunuyor olması esasen darbenin kendisidir. Bir ülke ki milli iradesi ile başbakan seçecek, hukuk kanalıyla o başbakanı 60 yıllarda idama götürecekler, hukuk doğru karar verdi denilecek. Bir ülkedeki milli irade, hükümet seçecek darbeler yapılarak, tanklar yürütülerek, ne kadar güzel zaten gerekliydi denecek. Milli irade yok farz edilecek. Birileri milli irade ile sandıkta beni yönet diye seçecek, birileri emniyeti, istihbaratı, adaleti, hukuku tuzaklarla, senaryolarla tuzağa düşürecek, milli iradenin canına okuyacak. Ondan sonra cambaza bak cambaza bak diyerek, kuşa bak kuşa bak diyerek cambazlık yapacak" dedi.
Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Geçen yıl bu tuzağı kuranlar başarılı olsaydı biz bugün marka zirvesinde olabilir miydik? Bu ülkenin ekonomisini konuşabilir miydik? Kimse kuşa bak kuşa diyerek bu ülkede demokrasi adına, hukuk devleti adına cambazlık yapmaya kalkmasın. İnanıyorum ki bu 2013 17 Aralık'ta tuzak kuranlar, milletin iradesine daha öncelerde olduğu gibi tuzak kuranların kuzu postuna bürünmüş kurtların son tuzağıdır. Birilerini mağdur gibi göstererek, medya özgürlüğüne medya mensupları ne kadar etik anlamda sahiplerse o kadar onların yanındayız. Medya mensupluğu dışında bir yanlış yaptıysa kusura bakmasın hukuk ona dokunur. Demokrasi ona dokunur. İnşallah ülkemiz tarafsız ve bağımsız hukuk anlamında da, sağlıkta da övündüğümüz bu başarıları yakalar."
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...