Bir şehri boşaltan yangın

/ Kaynak: AA
Bir şehri boşaltan yangın

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollanda'nın Roermond kentindeki bir yat limanında çıkan yangından sonra şehrin büyük bir bölümünün yaya ve araç ulaşımına kapatıldığı bildirildi.

Hollanda'nın Limburg eyaletine bağlı Roermond kentindeki bir yat limanında çıkan yangından sonra etrafa yayılan sağlığa zararlı asbest maddesinden dolayı yaklaşık 60 bin nüfuslu şehrin büyük bir bölümünün yaya ve araç ulaşımına kapatıldığı bildirildi.

Bir şehri boşaltan yangın


Roermond Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ulaşım yasağı getirilen bölgedeki işyerlerinin açılmasına geçici bir süre izin verilmediği belirtildi.Evlerinde kalan semt sakinlerine pencere ve kapılarını sıkıca kapatmaları uyarısında bulunuldu. Bölgede yaşayanların ancak güvenlik birimlerinin kontrolünde dışarı çıkabildikleri kaydedildi. Yetkililer, kent merkezine giden yolların kapatıldığını ve bazı okullarda eğitime bir süre ara verildiğini açıkladı.
Bir şehri boşaltan yangın


Roermond Belediye Başkanı Peter Cammaert, yangın sonrası ortaya çıkan asbestin temizlenmesi için başlatılan çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Cammaert, bu kapsamda acil bir yönetmelik yayımladıklarını ve söz konusu alanın boşaltıldığını söyledi.
Yangının çıkış sebebi konusunda açıklama yapılmadı. Asbest temizleme çalışmalarının yarına kadar sürebileceği belirtiliyor.
Bir şehri boşaltan yangın

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...