Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Değerlendirme yapmak için erken"

/ Kaynak: AA
"Değerlendirme yapmak için erken"

DÜNYA Haberleri  / AA

Kerry, BMGK'ya getirilmesi beklenen Filistin tasarısına dair, "İçeriğini görmediğimiz bir şey hakkında yorum yapmak için erken" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, BM Güvenlik Konseyi'ne getirilmesi beklenen Filistin tasarısına ilişkin "İçeriğini görmediğimiz bir şey hakkında yorum yapmak, tamamen şekillenmemiş bir süreç hakkında değerlendirmede bulunmak bizim için erken" diye konuştu.Kerry, başkent Washington'da Angolalı mevkidaşı Georges Chikoti ile düzenlediği basın toplantısında BM Güvenlik Konseyi'ne getirilmesi beklenen Filistin tasarısına ilişkin soruları da yanıtladı. Tasarının içeriğini görmeden konuşmanın erken olacağını vurgulayan Kerry, "İçeriğini görmediğimiz bir şey hakkında yorum yapmak, tamamen şekillenmemiş bir süreç hakkında değerlendirmede bulunmak bizim için erken. Tasarının hazırlanmasında bir problem görmüyoruz. Şiddeti azaltmaya, çatışma ortamını yatıştırmaya odaklanmış durumdayız" diye konuştu. nbsp;


Öte yandan ABD yönetimi, Avrupa Adalet Divanı'nın Hamas'ı terör örgütleri listesinden çıkarılması kararı sonrası, AB'yi Hamas üzerindeki terörizm yaptırımlarını sürdürmeye çağırdı.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, mahkemenin kararını dikkatle incelediklerini belirterek, ABD'nin Hamas'a yönelik pozisyonunun değişmediğini, Hamas'ı yabancı terör örgütü olarak gördüklerini belirtti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...