İstanbul-Ankara 70 dakika

İstanbul-Ankara 70 dakika

GÜNDEM Haberleri

Bakanı Lütfi Elvan, ocak ayı sonu itibarıyla saatte 300 kilometre hız yapan trenlerin aşamalı olarak devreye sokulacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ocak ayı sonu itibarıyla saatte 300 kilometre hız yapan trenlerin aşamalı olarak devreye sokulacağını söyledi. İstanbul ile Ankara arasına tesis edilecek yeni hat sayesinde yolculuk 70 dakikaya kadar düşecek. Elvan, açılışını yaptıkları hızlı trenle 13 saatlik seyahat süresini 4 saat 15 dakikaya düşürdüklerini belirterek şunları kaydetti: "Yapımına devam eden tam 2800 kilometrelik hızlı tren ve yüksek hızlı tren hatlarımız var. Bu hatların tamamlanmasıyla Konya'dan İzmir'e 3 saat 40 dakikada, yine Konya'dan Bursa'ya 2 saat 40 dakikada, Konya'dan Sivas'a 3,5 saate Konyalı hemşehrilerimizin ulaşma imkânı olacak."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...