İslam kisvesiyle katliam yapıyorlar!

İslam kisvesiyle katliam yapıyorlar!

DÜNYA Haberleri

Taliban Pakistan'da okul basıp çoğu çocuk 145 kişiyi katlederken, IŞİD'in kafa kesme eylemleri sürüyor

Dünya üç gündür üst üste "Müslüman görünümlü" kişi ya da örgütler tarafından işlenen vahşi eylemlerle sarsıldı. İlk olarak İranlı bir mülteci Avustralya'nın Sidney kentinde bir kafeyi basıp insanları rehin aldı. Bunun şoku atlatılamadan ertesi gün Taliban, Pakistan'ın Peşaver şehrinde okula baskın düzenleyerek tarihinin en kanlı katliamlarından birini gerçekleştirdi. Ölen 145 kişiden 132'si çocuk yaştaki öğrenciydi. Aynı gün IŞİD'in de Irak'ın Felluce kentinde "militanlarla evlenmeyi kabul etmeyen 150 kadını idam ettiği" haberi gündemi sarstı. Dün ise insanlar güne Taliban'ın Afganistan'ın Helmand kentinde bir bankaya düzenlediği baskınla uyandı. Bu tür vahşet ve katliamlar dünyada hep haksız yere İslam'a mal ediliyor, İslamofobiyi tetikliyor, Müslümanların imajını zedeliyor. Sidney'de kafeyi basan İranlı Harun Munis'in pencereye Kelime-i Şehadet yazılı bayrak asması da olayın İslam'a mal edilmesini kolaylaştırıyor. nbsp;
VAHŞET YAPAN ÖRGÜTLER
Taliban'la birlikte El Kaide, Nijerya'da Boko Haram (yüzlerce kız öğrenciyi kaçırdı), Somali'de El Şebab gibi terör örgütleri, işledikleri cinayetler ve sivil katliamlarıyla tanınıyor. Son zamanlarda buna katılan IŞİD ise hepsini gölgede bıraktı. Özellikle toplu infazları ve kafa kesme görüntüleriyle tüm dünyada dehşet saçan IŞİD'in, kız çocuklarına yaptığı insanlık dışı muameleleri de büyük tepkilere yol açıyor. BM raporunda IŞİD'in Suriye'de kızları Rakka'daki pazarda köle olarak sattığı, alıkonulan bazılarının da IŞİD militanlarının tecavüzüne uğradığı ifade ediliyor. IŞİD, geçtiğimiz günlerde de öldürdüğü Amerikalı gazeteci James Foley'in cesedini 1 milyon dolar karşılığında satışa çıkarmıştı. Alman Bild gazetesi IŞİD nbsp;için "Cesetlerden dahi para kazanmak isteyen bir örgüt" yorumunu yapmıştı.
"İSLAMOFOBİ SUÇ SAYILMALI"
Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir de Pakistan'da düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin hayatını kaybettiği okul baskını gibi olaylar bahane edilerek İslamofobi'nin tırmandırıldığını belirterek, İslam karşıtı yayın, politika ve eylemlerin antisemitizm gibi suç sayılması gerektiğini belirtti.
İslam kisvesiyle katliam yapıyorlar!

PAKİSTAN AĞLIYOR
Peşaver'de Taliban tarafından önceki gün bir okula düzenlenen saldırıda çoğu çocuk 145 kişinin ölmesi Pakistan'ı
yasa boğdu. Okul öğrencilerine karşı büyük çaplı terör saldırısı sebebiyle derin bir acı yaşayan Pakistan'ın Peşaver şehrinde dün okul ve iş yerleri açılmadı. Ülke genelindeki okullarda, terör saldırısında hayatını kaybedenler için törenler düzenlendi, dualar edildi. Saldırıda hayatını kaybedenler toprağa verilirken, yaralı çocukların aileleri de hastanelerin önünde bekliyor. Türkiye de üç günlük yas ilan eden Pakistan halkıyla dayanışma çerçevesinde bir günlük millî yas ilan etti, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Başbakanlık Merkez Bina başta olmak üzere, kamu kurumlarda bayraklar yarıya indirildi. Diğer taraftan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, okuldaki katliamın ardından, ülkede uygulanması askıya alınmış idam cezasının terör suçu için tekrar uygulanacağını açıkladı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...