Doğu'da en soğul il - 9'la Ardahan

/ Kaynak: AA
Doğu'da en soğul il - 9'la Ardahan

YAŞAM Haberleri  / AA

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 9 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede yarın karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor. Havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilen bölgede, sürücülerin sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesiyle buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 1, Muş'ta sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 1, Van, Bitlis ve Hakkari'de 2, Erzurum ve Ağrı'da 4, Kars'ta 5, Ardahan'da ise 9 derece kaydedildi. Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Ardahan'da 2, Erzurum'da 3, Kars ve Ağrı'da 4, Bitlis'te 5, Hakkari'de 6, Muş ve Van'da 8, Erzincan'da ise 9 derece tahmin ediliyor.
Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları ise Erzurum'daki Palandöken'de 20, Konaklı'da 21, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 22 santimetre ölçüldü.
Soğuk hava nedeniyle Erzurum'da yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi, araçların camları buz tuttu. Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle zaman zaman bazı köy yolları ulaşıma kapanıyor. Kentte son 15 gün içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 10 hasta, Erzurum Valiliği Kriz Merkezi Başkanlığı koordinesinde, karla mücadele ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...