Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Maden denetimleri için 100 kişi işe alınacak

/ Kaynak: AA
Maden denetimleri için 100 kişi işe alınacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 50 maden mühendisi, 25 inşaat mühendisi ve 25 sosyal branştan olmak üzere 100 iş müfettişi yardımcısı alacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) barajı geçen adaylar arasından, Kurulun yaptığı üç oturumlu mülakatta başarılı olanlar, iş müfettişi yardımcısı olarak göreve başlayacak.
Sınav ve mülakatın ardından 50 maden mühendisi, 25 inşaat mühendisi ve 25 sosyal branştan olmak üzere 100 kişi yeni yılda Kurulda iş müfettişi yardımcısı göreviyle teftişlere katılacak. Bu yeni katılımla İş Teftiş Kurulunun denetim görevini yürütecek personel sayısı, bin 67'ye yükselecek, iş sağlığı ve güvenliğinden sorumlu iş müfettişi sayısı da 622 olacak.
Teftiş edilecek iş yeri sayısı artacak
İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, Türkiye'de 1 milyon 635 bin 616 işyerinin bulunduğuna dikkati çekerek, "İşçi başına düşen müfettiş sayısının gelişmiş ülkeler düzeyine çıkması için çalışıyoruz. Yine bu ülkelerdeki müfettişlerin çalışma şartlarına haiz bir İş Teftiş Kurulu oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Devlet adına denetim yapan iş müfettişlerinin, mevzuata uygunluk denetimleri, rehberlik, güvenlik kültürünün gelişimi ve caydırıcılık görevleri yaptığını hatırlatan Tezel, mevzuata uyma ve işyerlerindeki tehlikeli ortamın ve tehlikeli davranışların ortadan kaldırılması sorumluluğunun işverende olduğunu, işverenin takibiyle sürdürülebilir bir güvenli ortamın oluşturulabileceğini söyledi.
Tezel, gerek programlı teftişler gerekse de inceleme teftişleriyle Türkiye'deki işyerlerinin ancak yüzde 1'inin teftiş edilebildiğini bildirerek, İş Teftiş Kuruluna kazandırılan yeni müfettişlerle bu oranın artacak olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Tezel, şunları kaydetti:
"Etkin teftişlerin; müfettiş sayısı yanında müfettişlerin moral motivasyonları, bilgi görgü artırımı için yurtdışı deneyimlerine ek olarak, bilhassa maden ve inşaat saha denetimleri için lüzumlu olduğu tartışılmaz olan uygun araçların tahsis edilmesi beklentilerimizden. İş müfettişlerinin önemli yaptırımlarından olan durdurma kararlarının uygulanması ve takibinin hassasiyetle yerine getirilmesi çok önemlidir. Aksi halde durdurulan işyerlerinde bile kazalara rastlanılacak."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...