Ekrem Dumanlı'nın sorgusu sona erdi

/ Kaynak: İHA
Ekrem Dumanlı'nın sorgusu sona erdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Örgüt suçlaması ile mahkemeye sevkedilen Ekrem Dumanlı'nın hakimlik sorgusu sona erdi.

'Paralel Yapı' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ekrem Dumanlı'nın hakimlik sorgusu sona erdi. Nöbetçi hakimlikte şu sıralar eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ifade veriyor.
"Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'in de bulunduğu 12 şüpheli tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Savcılık, 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri istemişti.
Nöbetçi hakimlik, ilk olarak Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın ifadesini aldı. Hakimlik zaman kaybı yaşanmaması için ifadeleri sesli ve görüntülü olarak kayıt altına aldı.
"DUMANLI'YA ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇLAMASI"
Öte yandan şüphelilerin avukatları, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasının yöneltildiğini belirtmişti. Ancak Dumanlı'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "iftira" suçlarından mahkemeye sevk edildiği ortaya çıktı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...