Putin'den övgü: Erdoğan çok sağlam adam!

Putin'den övgü: Erdoğan çok sağlam adam!

DÜNYA Haberleri

Rus lider, "Türkiye'de bulunduğum zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'bazı konuları basın önünde konuşmayalım, yarın AB'den buraya gelirler' dedim.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarına ve izlediği politikaya değinerek, "Batı öyle sanıyor ki kendileri imparatorluk, diğerleri de kendilerinin tebaası. Ekonomimizde yaşananlar Kırım'ın bedeli değil, devlet olarak yükselmemizin bedeli" dedi. Yıllık değerlendirme toplantısında yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Putin, son günlerde para birimi rublenin aşırı değer kaybına değinerek, "Dünya ekonomisindeki artış korunacak, ancak yükseliş temposu düşecek. Bizim ekonomimiz de bugünkü durumdan çıkacak. Bu yaklaşık iki yıl alabilir" dedi. Toplantıda Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü ve buna bağlı olarak da enerji ihtiyacının arttığını kaydeden Putin, "Türk ortaklarımız Mavi Akım'dan gaz akışının artırılmasını talep etti. Biz onları reddedemezdik" değerlendirmesinde bulundu. Putin, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye ile bölgesel konularda çok sayıda ortak çıkarımız var. Bu sebeple Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmekte kararlıyız ve geliştireceğiz. Türkiye'de bulunduğum zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'bazı konuları basın önünde konuşmayalım, yarın AB'den buraya gelirler' dedim. Erdoğan bana hiçbir çekincelerinin olmadığını söyledi. Erdoğan çok sağlam bir adam. 'Bizim saklayacak bir şeyimiz yok' dedi." Putin, Güney Akım projesinin iptalinin ardından gündeme gelen ve Rusya'dan ikinci bir boru hattıyla gelecek Rus gazının Türkiye'nin Yunanistan sınırında gaz dağıtım tesisinin kurulmasını öngören proje konusunda da "Bu bize değil Avrupa Birliği'ne bağlı. Eğer Avrupa, güvenli, stabil bir gaz akışı istiyorsa oradan alabilir. Şunun bilinmesini isterim, Rusya'dan daha ucuz ve güvenli gaz tedarikçisi yok" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...