BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Trakyalı kadınların yemekleri yarıştı

Trakyalı kadınların yemekleri yarıştı

Bu yıl 7.’ si düzenlenen Trakya Yemek Yarışması Koç Gıda Grubu’nun ana sponsorluğunda ve Silivri Belediyesi’nin katkılarıyla, Silivri Yarışma Meydanı’nda gerçekleştirildi. (Foto: İHA)



İSTANBUL- Trakya’ya özgü yeni lezzetler keşfetmeyi amaçlayan Trakya Yemek Yarışması’nın bu yıl 7.’si düzenlendi. Sunuculuğunu Şafak Karaman’ın üstlendiği yarışmanın jürisinde, Mutfak Profesyonelleri Derneği üyeleri, Tat Marka Sorumlusu Sedef Fortacı, Silivri Kaymakamı Ali Dursun, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın yanısıra Atilla Taş, Reyhan Karaca ve Akademi Türkiye yarışmacılarından Özge gibi tanıdık isimler de yer aldı. Sıcak yemekler, soğuk yemekler, tatlılar, makarna ve hamur işleri olmak üzere beş katagoride yarışan 57 bayan, değişik lezzetler yapma konusunda hünerlerini sergileme fırsatı buldu. Jürinin seçim yapmakta zorlandığı değerlendirme sonucunda her kategoride dereceye girenler belirlendi. Tatlılarda ‘Büzme Tatlısı’ ile Mediye Ararat, sıcak yemeklerde ‘Pilavlı Maret Ciğer Sote’ ile Olcay Özçalı, makarna ve hamur işlerinde ‘Kepekli Yufkalı Börek’ ile Havva Erol; soğuk yemeklerde ‘Enginarlı Saray Sarması’ ile Selma Altınbasan; ilginç tatlarda ise ‘Ana-Oğul Tatlısı’ ile 12 yaşındaki Çevlan Kutlu birinciliği kazanırken, diğer katılımcılar ve her kategoride ilk üçe girenler, Koç Gıda Grubu’ndan çok özel hediyeler kazandılar. Atilla Taş yarışma sonunda verdiği konserle Silivri halkını coşturdu. > İstihbarat Servisi
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 100141
    % 0.47
  • 5.2903
    % -0.78
  • 6.0238
    % -0.54
  • 6.9195
    % 0.02
  • 218.193
    % -1.07
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT